Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Průhlednost oken a panelu v ubuntu 10.04  (Přečteno 4365 krát)

OPesekk

• Host
Průhlednost oken a panelu v ubuntu 10.04
« kdy: 06 Srpna 2010, 18:08:42 »
Ahoj strašně by se mi líbilo mít průhledné panely a okna když je přetahuji nevím jak to nastavit, mám vše potřebné nainstalované, jenom jsem to nikde nenašel. Díky za každou stručnou odpověď.
« Poslední změna: 06 Srpna 2010, 22:18:00 od OPesekk »

olin6

• Aktivní člen
  • *
Re: Průhlednost oken a panelu v ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2010, 19:27:34 »
Zdravím,
compizconfig-settings-manager, kategorie Window Management, přesunout okno, krytí nastavit dle libosti.

OPesekk

• Host
OPesekk
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2010, 22:10:57 »
 ;) Děkuji přesně to jsem potřeboval :D teď ještě jak nastavit průhledné panely?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 06 Srpna 2010, 22:51:28 »
;) Děkuji přesně to jsem potřeboval :D teď ještě jak nastavit průhledné panely?

Pravý klik na panel → vlastnosti → karta "pozadí" → položka "styl"

OPesekk

• Host
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2010, 00:27:29 »
Tady to znám a nefunguje to na všech tématech potřebuji vědět jak udělat průhlednost panelu přes compiz manager. ;)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2010, 09:50:53 »
Tady to znám a nefunguje to na všech tématech potřebuji vědět jak udělat průhlednost panelu přes compiz manager. ;)

V sekci Přístupnost plugin Opacity, Brightness and Saturation, záložka Krytí, dole klikneš na Nový, napíšeš tam class=Gnome-panel, nastavíš krytí a potvrdíš.
Počítej ale s tím, že průhledný bude celý Panel včetně všeho, co obsahuje - tedy i písmo a ikony.

OPesekk

• Host
« Odpověď #6 kdy: 07 Srpna 2010, 11:59:24 »
Super :D spokojenost panely jsou průhledný akorát by mě zajímalo jestli jde nastavit aby se průhlednost nevztahovala na ikony a písma?  ;)
« Poslední změna: 07 Srpna 2010, 12:01:47 od OPesekk »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #7 kdy: 07 Srpna 2010, 13:34:18 »
Jedno z řešení. Třeba výchozí téma Ubuntu 10.04 Ambience nechává při nastavení průhlednosti Panelu pod většinou apletů původní pozadí. Stačí si ale zkopírovat složku s tématem z usr/share/themes do ~/.themes (to kvůli lepší manipulaci se soubory a neovlivní to ostatní uživatele) a ve složce ~/.themes/Ambience/gtk-2.0 smazat nebo přejmenovat soubor panel_bg.png. Pak je třeba znovu načíst téma, např. ho změnit na jiné a pak zpět.

Abych to ještě doplnil.. Pokud třeba budeš chtít původní panel poloprůhledný, je třeba upravit původní soubor panel_bg.png v Gimpu podle představ a vybrat si ho v nastavení panelu. Každopádně se nesmí jmenovat stejně, nebo se nesmí nacházet ve stejné složce, jako ten původní. Pokud ho téma najde, bude opět pod aplety cpát své pozadí.
« Poslední změna: 07 Srpna 2010, 14:06:47 od GdH »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.