Zdravím, chci se zeptat, jak je zamýšlen projekt Ubuntu, GNU/Linux a školství? Čekal jsem, že se objeví nějaké informace na stránkách sdružení, ale stále je zde jen
Projekt se nyní nachází ve stádiu ujasňování cílů a prostředků, jak jich dosáhnout, mapování trhu, sbírání informací a podnětů.
Včera jsem se ale ve článku
http://www.root.cz/clanky/vojtech-trefny-chteli-jsme-to-nandat-microsoftu/ (pravda ne příliš aktuálním) dočetl, že problém je v tom, že se zatím nenašla žádná škola.
Já již Ubuntu používám 4. rokem a můj otec je ředitelem základní školy v Otrokovicích (okres Zlín). Myslím, že bych se s ním nějak mohl domluvit a Ubuntu na počítače alespoň v jedné z počítačových učeben nainstalovat a později žáky trochu navnadit jeho užíváním. Vzhledem k tomu, že se pravděpodobně nechystá reinstalace Windows XP na stanicích, zřejmě by zatím jedinou možností bylo
wubi. To ale snad není problém, ne?
Prosím o sdělení, jestli mám vůbec učinit pokus o nějakou domluvu, případně jak je projekt zamýšlen - jaké mají být výsledky a postupy, ať můžu nějak konkrétněji uvést osoby, kterých by se to případně týkalo, do děje.