Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční Simple Backup [Vyřešeno]  (Přečteno 1296 krát)

josef.g

• Návštěvník
Nefunkční Simple Backup [Vyřešeno]
« kdy: 18 Srpna 2010, 19:21:06 »
Zdravím. Nedávno jsem provedl upgrade z Ubuntu 8.04 na 10.04 a kupodivu se vyskytlo docela málo problémů. Až teď jsem poprvé po upgradu zkoušel použít moji oblíbenou utilitu Simple Backup Config (balíček sbackup), kterou používám už přes rok a najednou nefunguje. Pokud vím, je to jen klikátko, které předá parametry programům tar a (asi) gzip, ale ke spuštění těchto programů ani nedojde (dřív bývala vidět jejich aktivita pomocí top, teď ne). Pokusím se přiložit obrázek výpisu ps -ejH, tam je něco vidět, ale nevím co s tím. Pokud mi někdo dokážete poradit, budu vděčný. Vím, že existují i jiné jednoduché zálohovací utilitky pro desktop, ale tahle mi fungovala velmi pěkně, tak bych ji nerad měnil. Mimochodem, zkoušel jsem i přeinstalovat balíček sbackup přes Synaptic, ale nepomohlo.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 18 Srpna 2010, 20:38:12 od josef.g »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Nefunkční Simple Backup
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2010, 20:01:01 »
Vypadá to na tento bug:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/sbackup/+bug/550261

Vyznáš se v tom? Celkově ale doporučují spíš přejít na nssbackup, který je s ním kompatibilní:
https://launchpad.net/nssbackup
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

josef.g

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2010, 20:37:42 »
Díky za info, nečekal jsem, že to bude takový fofr :) Na stránkách nssbackup je celkem jasně uvedené, že na sbackup už se prakticky nepracuje, takže asi budu muset opravdu přejít na nssbackup.
Ještě jednou díky!

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2010, 18:13:27 »
ja mám trochu divný problém s Sbackup:

som si program nainštaloval a urobil kompletnú zálohu systému... nakoľko sa mi babre wifi (ale to je o inom) dal som si obnoviť zo zálohy.
Síce záloha zrejme prebehla bez problémov všimol som si, že keď sa mi systém spúšťa alebo vypína všetky textové hlášky, ktoré počas tohto procesu nabiehajú (nakoľko mám vypnutý plymouth), sa zobrazujú tri krát, nakoľko si mi zo zálohy obnovoval systém tri krát. Je možné, že by sa mi všetky tieto startup procesy spúšťajú na trikrát kvôli zálohe?

Ubuntu 11.04 64bit
HP 6735s, AMD Turion x2 64bit, 3GB RAM, ATI RADEON HD 3200

josef.g

• Návštěvník
Re: Nefunkční Simple Backup [Vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 28 Prosince 2010, 19:36:21 »
Ahoj,
sorry, ale s tímhle ti nepomůžu, jednak protože já už od srpna používám nssbackup a tak jako tak jsem doteď nikdy nepotřeboval systém obnovovat (ťuk - ťuk - ťuk na dřevo:-) takže s tím nemám žádné zkušenosti. Asi si na to budeš muset založit nové vlákno. Jedině že by se sem podíval ještě někdo jiný, ale je to dost staré vlákno - já jsem se sem znovu podíval jenom proto, že mám ještě pořád nastavené e-mailové upozornění.

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
Re: Nefunkční Simple Backup [Vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 28 Prosince 2010, 20:49:30 »
Ubuntu 11.04 64bit
HP 6735s, AMD Turion x2 64bit, 3GB RAM, ATI RADEON HD 3200

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.