Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přehrávání hudby bez spuštěného systému  (Přečteno 1166 krát)

f-m

• Návštěvník
přehrávání hudby bez spuštěného systému
« kdy: 20 Srpna 2010, 09:13:57 »
Nešlo by to nějak udělat?
Prostě abych mohl přehrávat hudbu, aniž bych musel spouštět systém a čekat než se načte?

Něco jako toto:  http://digitalne.centrum.cz/windows-8-umozni-prehrat-multimedia-bez-startu-systemu/

Citace
Tato technologie umožňuje na počítači přehrát multimediální soubory, tedy video a audio, bez spuštění samotného operačního systému. Po stisknutí příslušného tlačítka se aktivuje speciální mód, který nabídne škálu multimediálních možností.

Největší výhodou módu je prakticky okamžitá dostupnost přehrávání, ale také úspora energie, což by mohl být silný argument především na noteboocích. V případě hudebních souborů by mělo dokonce stačit vložení USB flashky, jíž by speciální mód automaticky přehrál.

Celkem by se mi to hodilo. Stačilo by mi, kdyby to umělo i jen hudební soubory...

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: přehrávání hudby bez spuštěného systému
« Odpověď #1 kdy: 20 Srpna 2010, 09:23:39 »
urcite by postacilo dake odlahcene linux distro do dualbootu, napriklad nieco stadeto > http://wiki.laptop.org/go/Minimal_Linux_distros napriklad ten geexbox vyzera celkom zaujimavo a nabootovane to mas skoro okamzite > http://www.geexbox.org/
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #2 kdy: 20 Srpna 2010, 09:42:00 »
Nebo by sis mohl nainstalovat XBMC na dual boot. Získal bys tak plnohodnotné multimediální distro.
Více na oficiálním webu www.xbmc.org.
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

f-m

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2010, 15:41:45 »
Něco takového jako druhý os do dualbootu mě taky napadlo. Jenže dalo by se udělat, aby jej bylo možné spustit nějakým konkrétním tlačítkem na notebooku?
Prostě klasickým zapínacím tlačítkem by se normálně zapl. notebook, ale po stisknutí např. tlačítka pro přehrávač na notebooku by se zapl. ten "mini" systém pro přehrávaní hudby...?

pacholik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2010, 16:35:30 »
Třeba mpd co běží normálně (ne pod uživatelem) a vypnout přihlašovací manažer. Zapneš a za chvilku posloucháš (do konzole to naběhne rychle). A když budeš chtít desktop prostě se přihlásíš a napíšeš startx.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.