Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Canon PIXMA 1600 netiskne  (Přečteno 1884 krát)

tatrac

• Návštěvník
Canon PIXMA 1600 netiskne
« kdy: 29 Listopadu 2006, 00:14:45 »
Ahojda. Potreboval bych radu jak rozjet tuto tiskarnu. Nasel sem nejake bastlirske navody na jine modely od Canonu, podle kterych se mi ji rozjet nepodarilo. Nekde jsem cetl ze se daji pouzit ovladace na PIXMA 2200, tak sem si je stahl z oficialnich canon stranek - sou to take jedine ovladace na novejsi tiskarny pro linux, ktere jsem na jejich strankach nasel. Problem je ze jsou v balicku rpm. Nainstaloval sem si do kubuntu rpm abych tento balicek otevrel, vse co v nem bylo jsem zkusil rozbalit a prekopirovat na mista podle adresaru v balicku, ale samozrejme to nefungovalo - asi jen tak nemohu pouzit tyto soubory bez nejake konerze ze? Prosim poradte...

Smix

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2006, 07:07:53 »
No já rozbíhal Pixmu 4000 a běhá "v pohodě" ... Postupoval jsem podle tohohle návodu
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=38995 (Pixma 4000) ... Ale řekl bych, že to bude stejné v tom zbytku ... Pro jistotu jsem zagooglil jestli nenajdu nějakej lepší návod, ale nikde jsem nic nenašel ... Takže bych to zkusil takhle no ... Takže zkusim ten původní návod alespoň přeložit ...

Takže si pusť synaptic ... Najdi si a nainstaluj "alien" a "libxml1" ...
Říkáš, že ovladač máš, ale nevim jestli máš přesně ten model nebo 2200 ... Ale pokud jsem to pročetl dobře, tak 2200 je novější 1600 ... Takže těžko říct, jestli ti to půjde ...

Dotáhni si ještě balíček pro správu tisku (? nevim co to přesně dělá :D )  ftp://download.canon.jp/pub/driver/bj/linux/bjfilter-common-2.50-2.i386.rpm

Udělej si z .rpm :arrow: .deb (čísla nahraď tím, co jsi stáhnul - tohle je pro PIXMu 4000 - v Japonsku maj čísla o stovku vejš :D )
$ sudo alien bjfilter-common-2.50-2.i386.rpm
$ sudo alien bjfilter-pixusip4100-lprng-2.50-2.i386.rpm
$ sudo alien bjfilter-pixusip4100-2.50-2.i386.rpm

Nainstaluj ...
$ sudo dpkg -i

Měl by ti vzniknout soubour .ppd ;) ...

... následuje návod na editaci nastavení na vyšší kvalitu tisku ...

$ sudo gedit /usr/share/cups/model/canonpixusip4100.ppd
- nevím (ani autor neví) jestli zůstává nastavení stejné pro ostatní tiskárny)

Přidat řádky:
*OpenUI *CNQuality/Quality: PickOne
*DefaultCNQuality: 3
*CNQuality 2/High: "2"
*CNQuality 3/Normal: "3"
*CNQuality 4/Standard: "4"
*CNQuality 5/Economy: "5"
*CloseUI: *CNQuality

Taky je možné vyměnit tyhle řádky:
*OpenUI *Resolution/Output Resolution: PickOne
*DefaultResolution: 600
*Resolution 600/600 dpi: "<>setpagedevice"
*CloseUI: *Resolution
za:
*OpenUI *Resolution/Output Resolution: PickOne
*DefaultResolution: 600
*Resolution 600/600 dpi: "<>setpagedevice"
*Resolution 1200/1200 dpi: "<>setpagedevice"
*Resolution 2400/2400 dpi: "<>setpagedevice"
*CloseUI: *Resolution

Uložit soubor ...

Opravit knihovny (nechtělo to prý bez nich fungovat ... já to udělal rovnou ...)
$sudo ln -s /usr/lib/libpng12.so.0 /usr/lib/libpng.so.2
$sudo ln -s /usr/lib/libtiff.so.4 /usr/lib/libtiff.so.3
$sudo ln -s /usr/lib/libxml2.so.2 /usr/lib/libxml.so.1

Restartovat Cups
$ sudo killall cupsd
$ sudo cupsd

Nastavení tiskárny
-Systém>Správa>Tisk>Nová tiskárna
Výrobce>Canon
Model> PIXUS iP4100 Ver.2.50 (ty tedy vybereš 1600)
Ovladač>Standard
- Použít

Pokud nemůžeš najít svou tiskárnu v seznamu - máš použít volbu nainstalovat ovladač a vybrat ten soubor, který jsme editovali a restartovat počítač ...

Mělo by to fungovat a ještě si můžeš spustit bjcups ...
$ bjcups -P

$ bjcups -P

Doufám, že ti to pomůže :)
Main (NB1) : Fujitsu-Siemens 1536 NB Intel CoreDuo 2x1.6 Ghz, ATI Mobility Radeon x1400 256 MB, 1024 MB RAM, 120 GB S-ATA (8.04)
Desktop : Intel Celeron 2,6GHz, ATI Radeon 9600 Sapphire Special FireBlade Edition, 512 MB RAM, 200 GB S-ATA (8:04)
NB2 : Fujitsu-Siemens 2040 NB Intel Pentium M 1.6 GHz, Intel integrated GC, 512 MB RAM, 60 GB (7.10)

tatrac

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2006, 18:31:49 »
ach jo, tak mi to porat nefunguje, stahl sem si ty ovladace na canon pixma 22OO, zabaleny tam byly tyto tri soubory:

cnijfilter-common-2.60-1.i386.rpm
cnijfilter-ip2200-2.60-1.i386.rpm
cnijfilter-ip2200-lprng-2.60-1.i386.rpm

tak sem na ne pouzil ten tvuj postup, ale nefungovalo to, potom sem zkusil ten prvni soubor zamenit za

bjfilter-common-2.50-2.i386.rpm

a ty dva posledni sem pouzil zase stejne, ale opet to nezafungovalo. Pokud pouziji jakykoliv jiny ovladac tak tiskarna alespon zablika, ted nedela vubec nic, navic se mi zobrazili v tiskarnach->ostatni zobrazili dalsi dve tiskarny, ktere sou jakoby slepe, ty tam sou i kdyz tiskarnu odpojim...
Ach jo, uz fakticky nevim kde je chyba...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.