Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po probuzeni nechce heslo  (Přečteno 2851 krát)

Kuky

• Návštěvník
Po probuzeni nechce heslo
« kdy: 06 Září 2010, 08:48:55 »
Zdravím!

Mám notebook Lenovo 3000 C200. Mám nastavené: nepožadovat heslo od screensaveru, ale chtít heslo po probuzení (otevření víka).
Pokud notebook uspím (zavřu víko) v době kdy naskočil spořič, tak po probuzení nechce heslo. To je podle mě špatně.
Neví někdo, lze to ještě v nějakém nastavení někde doladit nebo je to bug?

jmp

• Host
Re: Po probuzeni nechce heslo
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2010, 08:52:33 »
imho to dela presne to, co jste nastavil, takze to asi bug nebude :-)

Kuky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2010, 09:16:42 »
Já to chápu jako chybu - sešly se 2 události (screensaver+probuzení) a z mého pohledu je logické, aby požadování hesla od probuzení mělo vyšší prioritu než nechtít heslo od screensaveru. Ale Vaše reakce mě ukázala, že k tomu lze přistupovat ze dvou stran.

Zeptám se tedy jinak: jak nastavit, aby po uspání/probuzení chtěl heslo (jsem pryč od notebooku), ale nechtěl ho, když na něm pracuji (a naskočí spořič)?

kiko98761

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Září 2010, 22:38:33 »
skus System-Predvolby-Setric obrazovky a odfajkni "uzamknut obrazovku ked je aktivny setric obrazovky"
« Poslední změna: 10 Září 2010, 22:40:43 od kiko98761 »

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 11 Září 2010, 08:12:00 »
Tohle chování jsi nastavil přes Ubuntu Tweak?

Kuky

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Září 2010, 07:13:01 »
1. ...odfajkni "uzamknut obrazovku ked je aktivny setric obrazovky"

Když já právě nechci zamykat při startu spořiče. Spořič chci jen na to, aby mi zhasínal obrazovku, když jsem chvíli jinde. Zamykat chci až při uspání.

2. Ubuntu Tweak nemám nainstalované. Používám nastavení dostupné ze standardní nabídky. Pak jsem ještě spouštěl gconf-editor, kde se dá vidět/nastavit něco z power-managementu, ale už nevím, jestli jsem zde něco měnil či to jen zkouknul a nic neměnil.

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 13 Září 2010, 09:05:22 »
A tak mě napadá.... jak nastavit, aby se mě po probuzení z disku počítač na heslo neptal?

EDIT - a je to tady - http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=620769 . Ubuntu Tweak na to nezabíral, přestože jsem provedl stejné nastavení.
« Poslední změna: 13 Září 2010, 20:10:56 od jirihuf »
Have you tried turning it off and on again?

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 13 Září 2010, 09:27:40 »
To je myslím taky v Ubuntu Tweak,kupodivu to jde použít skoro na všech Debian friendly distrech

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.