Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wvdial - jak zjistit rychlost přenosu?  (Přečteno 3286 krát)

Kaktus

• Aktivní člen
  • *
wvdial - jak zjistit rychlost přenosu?
« kdy: 08 Září 2010, 09:21:42 »
Dobrý den,
k připojení na internet užívám program wvdial, který pěkně funguje, ale postupem času jsem zjistil, že nejsem schopen zjistit, jakou rychlostí stahuji data (např. když mi klesne rychlost nevím, jestli je to vnějšími podmínkami, nebo se mi například začaly stahovat aktualizace). Ke zjištění rychlosti jsem užíval "sledování systému", ve kterém však nyní není vůbec vidět, že něco stahuji, nebo odesílám, ačkoliv to tak jistě musí být. Cvičně jsem nainstaloval i program Conky, ale v části "Síť" to stále ukazuje 0/0. Jak tedy zjistit, v reálném čase, zda stahuji/uploaduji přes wvdial?

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: wvdial - jak zjistit rychlost přenosu?
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2010, 09:29:18 »
v conky pravdepodobne treba nastavit spravne sietove rozhranie, popripade mne sa celkom osvedcil applet do gnome panelu netspeed [ale netusim ci zvladne aj monitoring wvdial]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Kaktus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2010, 19:55:06 »
mosqa: Uhodil jste na hlavičku - to "sledování systému" asi též sleduje špatné rozhraní. V menu systém/správa/síťové nástroje totiž je rozhraní ppp0, avšak defaultně je nastaveno L0. Čili jak nastavit jako defaultní rozhraní ppp0?

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 08 Září 2010, 20:28:32 »
gnome-ppp
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Kaktus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 09 Září 2010, 05:59:33 »
Bohouš: To je hezká aplikace - člověk se nemusí připojovat přes sudo. Každopádně to neřeší to, že ve sledování sítě není vidět provoz. Respektive nakonec někde na jiném fóru poradili "vyargumentovat" defaultní rozhraní v souboru /etc/network/interfaces, takže ve sledování sítě potom je vidět provoz. Jenomže není vidět v okénkách s grafy, na liště.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 09 Září 2010, 10:57:46 »
gnome-ppp ma vlastni sledovani prenosu
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #6 kdy: 09 Září 2010, 13:59:53 »
Já kdysi, když jsem potřeboval monitorovat ppp připojení, tak jsem používal vnstat (http://humdi.net/vnstat/). Na posledním screenshotu úplně dole, je přes příkaz
Kód: [Vybrat]
vnstat -l krásně vidět momentální rychlost na daném síťovém rozhraní.
Pro mě to tenkrát bylo naprosto luxusní, páč to umí dělat i statistiky stažených dat apod. (což jsem dost využíval, protože jsem měl operátora s FUP a musel jsem si hlídat přenesená data v obou směrech).
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Září 2010, 18:41:17 »
Používam applet netspeed
Pravé tlačítko myši (na ikonu netspeed) | Preferences | network device | ppp0. Pri nastavovaní musí byť spojenie aktívne.
Používal som som s wvdial, teraz s networkmanager. Je jedno či používam na GPRS/EDGE blueman (spojenie cez bluetooth) alebo cez usb kábel. Vždy treba dať network device ppp0.
« Poslední změna: 10 Září 2010, 18:43:11 od fish »
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 10 Září 2010, 18:46:29 »
Rychlost dat běhajících přes síťová rozhraní ukazuje mj. program gKrellm.

Blender

• Host
« Odpověď #9 kdy: 13 Září 2010, 14:07:16 »
iptraf  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.