Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype - stabilita  (Přečteno 10846 krát)

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
  • I have a D'OH authority.
Skype - stabilita
« kdy: 12 Září 2010, 12:48:06 »
Zdravím.
Viem že Skype pre Linux je len beta, ale vážne ma už štve. Vkuse padá, ani neviem ako, len zrazu mi nechodia správy, skúsim sa odhlásiť/prihlásiť a zrazu nereaguje na žiadne príkazy, potom je potreba nútené ukončenie a ak spustím skype znova, vypíše mi "Another Skype instance may exists", takže ak sa chcem znovu prihlásiť, musím najprv reštartovať počítač.
Nepoznáte niekto na to nejakú záplatu alebo dačo podobné? Ak existuje...
Príp. máte tiež také problémy? Vďaka.
Dualboot: Ubuntu 10.10, Windows Vista SP1
AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2,26GHz
nVidia GeForce GT130M 4GB RAM 500GB HDD

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Skype - stabilita
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2010, 13:32:30 »
Ako si instaloval?(odkial) Z repozitara alebo zo stranky skype? Synovcovi napriklad zamrzal skype kvoli mikrofonu. Nemas podobne problemy s mikrofonom alebo kamerou? Pripadne iba zo zvukovkou na doske.
« Poslední změna: 12 Září 2010, 13:34:34 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2010, 13:37:45 »
Ako si instaloval?(odkial) Z repozitara alebo zo stranky skype? Synovcovi napriklad zamrzal skype kvoli mikrofonu. Nemas podobne problemy s mikrofonom alebo kamerou? Pripadne iba zo zvukovkou na doske.

Inštaloval som normálne sudo apt-get install skype (čiže repozitár, či? :D), mikrofón mi na Skype (pre istotu) ani nefunguje (ale len vstavaný, pripojený už hej), resp. nepoužívam ho. Rovnako tak kameru. Zvuky fungujú v poriadku, chyba musí byť inde.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2010, 13:43:17 »
Aka verzia je v repozitaroch. Ja pouzivam tuto
http://www.skype.com/go/getskype-linux-beta-ubuntu-32
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2010, 18:29:39 »
Na některých strojích (s U9 a U10) byla u mě stabilnější starší verze. Tuším, že 2.0.72.
Jinak Skype používám denně, telefonuji víc než 10x a fungovat mi musí.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2010, 20:27:47 »
Aka verzia je v repozitaroch. Ja pouzivam tuto
http://www.skype.com/go/getskype-linux-beta-ubuntu-32

Presne tá istá, najnovšia...
Dokelu ale toto ma štve, že len mne sa zamrazuje... :D

EDIT: za dnes 2x zmrazil a zistil som, že počas výpadku internetu. ale to je tiež kravina, odpojí sa net, skype je stále online a nie je možné ho vypnúť ani odhlási - jednoducho zamrzne hneď ako sa odpojí internet. A nereaguje ani pri jeho zapojení. No fasa.
« Poslední změna: 12 Září 2010, 22:28:16 od L.E.n »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 13 Září 2010, 02:00:51 »
Skype nemá otevřený kód, takže jediné co zde můžete dělat je si zanadávat. Nebo napsat výrobci.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 13 Září 2010, 08:02:59 »
jednoducho zamrzne hneď ako sa odpojí internet. A nereaguje ani pri jeho zapojení. No fasa.

Já bych zkusil:
kompletně odinstalovat, smazat konfiguraci (/home/user/.Skype).
Stáhnout deb balík starší verze (já mám 2.0.0.68 a běží mi celý týden).
Nainstalovat, spustit a nechat "oživit" kontakty. Já jich mám cca 2000 a tak to trvá poprvé třeba půl hodiny, Skype mezitím párkrát vytíží procesor na 100% a nedá se téměř pracovat. Zde to chce trochu trpělivosti.
Ukončit a znovu spustit Skype. Podruhé by měl naskočit i s kontakty během pár vteřin.

Co máš za Ubuntu?
Co máš za připojení? Router?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 13 Září 2010, 09:42:39 »
Třeba ti to pomůže,tohle chování mi Skype dělá pokud mám zapnutý nějaký transfer kontaktů (třeba přes plugin do Pidgina).Dále jsem tohle zaznamenal pokud je čas nečinnosti nastavený stejně jako třeba v Empathy.Z nějakého důvodu se ten program taky zrovna nemá moc rád s Dosboxem (nechápu proč).Při výpadku spojení se to opravdu někdy neodpojí a sekne,opět se zdá,že se to moc nemusí s Pidginem ani Empathy,protože když tyhle dva neběží,tak to neblbne

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 13 Září 2010, 14:15:01 »
Třeba ti to pomůže,tohle chování mi Skype dělá pokud mám zapnutý nějaký transfer kontaktů (třeba přes plugin do Pidgina).Dále jsem tohle zaznamenal pokud je čas nečinnosti nastavený stejně jako třeba v Empathy.Z nějakého důvodu se ten program taky zrovna nemá moc rád s Dosboxem (nechápu proč).Při výpadku spojení se to opravdu někdy neodpojí a sekne,opět se zdá,že se to moc nemusí s Pidginem ani Empathy,protože když tyhle dva neběží,tak to neblbne

No je pravda že keď mám zapnutý Skype, beží aj Pidgin, vyskúšam ho chvíľu nepoužívať a uvidíme, vďaka zatiaľ ;)

Citace
Já bych zkusil:
kompletně odinstalovat, smazat konfiguraci (/home/user/.Skype).
Stáhnout deb balík starší verze (já mám 2.0.0.68 a běží mi celý týden).
Nainstalovat, spustit a nechat "oživit" kontakty. Já jich mám cca 2000 a tak to trvá poprvé třeba půl hodiny, Skype mezitím párkrát vytíží procesor na 100% a nedá se téměř pracovat. Zde to chce trochu trpělivosti.
Ukončit a znovu spustit Skype. Podruhé by měl naskočit i s kontakty během pár vteřin.

Co máš za Ubuntu?
Co máš za připojení? Router?

Pochybujem že toto pomôže, pred Ubuntu som používal Greenie 7.1 a tam Skype robil to isté.
To oživenie kontaktov, viem čo myslíš, už som pár krát Skype preinštaloval ;)

Mám najnovšie 10.04LTS a pripojenie cez wifi na router, je pravda že sa často odpája internet (chybná wifi karta) a najskôr preto Skype zamŕza, ale to by predsa aj tak nemal...

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 13 Září 2010, 14:19:21 »
Ja mam spustene skype aj pidgin a take problemy nemam. V tom by som problem nehladal..

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 13 Září 2010, 16:14:49 »
Ja mam spustene skype aj pidgin a take problemy nemam. V tom by som problem nehladal..

Ešte sme hovorili o odpojení netu.
Skús pustiť skype a pidgin, odpojiť a znovu zapojiť net... teda ak chceš :)

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 13 Září 2010, 16:26:52 »
Vyskusane. Ci uz som net odpojil v nm alebo som wifi router vypojil zo siete spravalo sa to rovnako. Pidgin ostal v panely zeleny a namiesto kontaktov ostal iba ruzovy podklad. Skype zmenil ikonu na tociace sa sipky a kontakty ostaly vypisane. Po nabehnuti netu sa oba do 15-20s pripojili. Asi mam stastie na stabilitu tychto komunikatorov.
Pidgin 2.6.6  ICQ, XMPP
Skype  2.1.0.81 beta, ta co som poslal odkaz. Este mozem dodat ze v skype mam slovencinu a take zbesilosti ako skype-notify.
http://www.kabatology.com/06/12/skype-get-growl-like-notifications-with-skype-notify-script/
« Poslední změna: 13 Září 2010, 16:31:37 od TIBOR »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 13 Září 2010, 19:54:36 »
Tohle mi dělalo taky, ale nevím zda se to spravilo verzí 2.1.0.81-1ubuntu5 nebo tím, že jsem nahradil integrovanů zvukovku, zvukovkou do PCI.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 13 Září 2010, 20:33:49 »
Tak potom vážne netuším dokelu.
Dnes skype nespadol ani raz, zato net asi 5x a bez zamrznutia. Pidgin vypnutý.
Ak to tak zostane, bude mi to vyhovovať... pidgin mi až tak netreba...
Každopádne vďaka všetkým :)

Loveczabijak

• Návštěvník
  • Linux forever!
« Odpověď #15 kdy: 15 Září 2010, 16:56:14 »
No já momentálně mám verzi Skype 2.1.0.81 a spokojenost. A komu jsem to nainstaloval, taky spokojen. Jestli je zájem mohu zaslat. Your e-mail, please:

marie

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 16 Ledna 2011, 09:53:52 »
ahoj,
mám stený problém - během hovoru přes skype dochází k samovolnému ukončení, musím teda co pět minut začít nový hovor, pěkně mě to štve. Chatovaní jde bez problémů. Další problém je s videohovory, ty nejdou vůbec. V nastavení skype se mi v tom rámečku pro test kamery zobrazí jen černé pole s tlačítkem test. Po klinutí na tlačítko se vůbec nic neděje. Kamera ale funguje v programu Cheese, tak by to snad mohlo jít nějak rozchodit i ve Skype.

Budu ráda za jakoukoli radu, případně za tip na nějakou alternativu ke skype umožňující videohovory.

marie@lynx:~$ lsusb
Bus 002 Device 003: ID 04d9:048e Holtek Semiconductor, Inc. Optical Mouse
Bus 002 Device 002: ID 046d:092b Logitech, Inc. Labtec Webcam Plus
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 004: ID 058f:6362 Alcor Micro Corp. Flash Card Reader/Writer
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #17 kdy: 19 Ledna 2011, 01:02:51 »
kamera nejde ani když to spustíte z terminálu pomocí ?
Kód: [Vybrat]
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 17 Dubna 2011, 19:51:38 »
Tak mě se skype kouše, padá atak.. když se mi povedlo sehnat pár starých verzí, tak mi to nepomáhá a píše tu semou hlášku... v podstatě se ten problém nejspíš řeší zde
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1723340

ale já nejsem schopná provést
Citace
If it runs, you're good to go: simply right click on the menu, locate your entry for skype and change the command to launch it from skype-wrapper to skype. The reason for this is that in the 2.1 version, skype needed a script called skype-wrapper to set some varibles before start up. Upgrading removes the script, but failed to update the menu entry.

dokážete mi to někdo přetlumočit? at hledám jak hledám nic co bych mohla přepnout ze skype-wrapper na skype nemůžu najít  ???

witwan49

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 17 Dubna 2011, 21:56:40 »
Tak mě se skype kouše, padá atak.. když se mi povedlo sehnat pár starých verzí, tak mi to nepomáhá a píše tu semou hlášku... v podstatě se ten problém nejspíš řeší zde
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1723340

ale já nejsem schopná provést
Citace
If it runs, you're good to go: simply right click on the menu, locate your entry for skype and change the command to launch it from skype-wrapper to skype. The reason for this is that in the 2.1 version, skype needed a script called skype-wrapper to set some varibles before start up. Upgrading removes the script, but failed to update the menu entry.

dokážete mi to někdo přetlumočit? at hledám jak hledám nic co bych mohla přepnout ze skype-wrapper na skype nemůžu najít  ???

Tak dneska jsem to zrovna řešil a povedlo se. Pokud máš ikonu někde v liště tak stačí pravým myšítkem klik na ikonu a vybrat z nabídky Vlastnosti. Pak upravit Vlastnosti spouštěče v položce Příkaz na skype tj. umazat -wrapper
Mi to zabralo a pomohl translator na googlu.
------------------------------------
Angličtina není můj koníček

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 18 Dubna 2011, 17:43:55 »
No to mě potěš :-))) tak já to hledala skoro všude... ale tohle mi tedy nenapadlo :-))))
já si právě translátim sama a občas to takhle dopadá  ;D tohle mi prostě nedávalo logiku  :-[

každopádně díky moc!

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 08 Července 2011, 09:40:10 »
Taky se mně Skype kousal. Nakonec jsem v Centru software pro Ubuntu zjistil, že ke Skype mám přiinstalovaný nějaký moduly. Pro jistotu jsem celej Skype odinstaloval včetně nainstalovaných modulů a vymazal v domovské složce složku /.Skype a pak znovu nainstaloval Skype.
Zatím to nepadá ve verzi 2.2.0.35

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 10 Července 2011, 19:55:17 »
Tak nic. Jsem vás mystifikoval. Verze Skype 2.2.0.35 se v Ubuntu 11.04 opravdu kouše. Přešel jsem zpět na verzi 2.1.0.81 - zatím maká dobře.
Skype 2.2.0.35 jsem odebral přes apt-get purge, stejně tak i adresář /.Skype a nainstaoval Skype 2.1.0.81, kterou jsem v Synapticu zamknul.

Rover623

« Odpověď #23 kdy: 10 Července 2011, 20:54:19 »
Skype ve verzi 2.2.0.35 má ještě několik problémů:
-nepamatuje si nastavení některých položek (je nutné se odhlásit a znovu přihlásit aby to uložil)
-čas od času zapomene některá nastavení (hlavně login a nastavení z karty "obecné")
-občas při odhlášení se rozpadne pravá část okna (předešlá verze to dělala také)

pivik

• Host
« Odpověď #24 kdy: 10 Července 2011, 21:16:47 »
Nevím, ale já už drahnou dobu používám Skype z repozitáře pro Debian:

Kód: [Vybrat]
deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free
A nemám s ním problémy. Mám ho na 4 strojích. V současné době je ve verzi 2.1.0.81. Tohle repo mi fungovalo kdysi i na Ubuntu když jsem ho ještě používal (2-3 roky z5), tak to kdyžtak zkuste.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.