Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zjištění a změna NetBios názvu a názvu pracovní skupiny  (Přečteno 3944 krát)

honza21

• Návštěvník
Dobrý den. Narazil jsem na jeden trochu specifičtější problém. Z důvodu přítomnosti jedné speciální sítě, do které se často připojuji, je nutné, abych si přesně nastavil tzv. NetBios název (neboli úplný název počítače) a pracovní skupinu. Tedy takové termíny se používají aspoň pod Windows. Tyto parametry se nastavují v souvislosti se síťovým připojením a údajně pomáhají lépe identifikovat zařízení (tedy hlavně počítače) v dané (často lokální) síti. Zkrátka, potřebuji v Ubuntu (verze 10.04) zjistit, jaký NetBios název PC mám momentálně nastavený (jestli nějaký mám) - to samé platí i pro pracovní skupinu. No a poté případně zjistit jak se dají oba parametry změnit.. Procházel jsem obyčejná nastavení co v U10.04 jsou a zatím jsem si ničeho nevšimnul. Poradíte někdo, jak vyřešit tento problém??

Předem děkuji za vaše odpovědi.

Honza.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Zjištění a změna NetBios názvu a názvu pracovní skupiny
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2010, 23:32:05 »
NetBIOS (nebo jen DNS?) název se zadává při instalaci jako "název počítače", zjistit ho můžeš v systém->správa->sledování systému.

Každopádně si tohle vlákno značím, řešení se hodí i mě.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Zjištění a změna NetBios názvu a názvu pracovní skupiny
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2010, 08:05:33 »
pracovni skupina: /etc/samba/smb.conf
Kód: [Vybrat]
[global]

## Browsing/Identification ###

# Change this to the workgroup/NT-domain name your Samba server will part of
   workgroup = WORKGROUP

nazev pocitace: ten je v /etc/hostname