Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak do terminálu napsat název souboru s mezerama?  (Přečteno 793 krát)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
Jak do terminálu napsat název souboru s mezerama?
« kdy: 19 Září 2010, 14:56:47 »
Zdravím. Přicházím s dalším hloupým dotazem. Potřeboval bych do terminálu zadat název souboru, který obsahuje mezeru, ale terminál mi standartní mezeru v řádce neuzná. Např. "ffmpeg -i po kus.avi" nepochopí a napíše "no such file or directory"... Nevíte kde dělám chybu? Učím se s terminálem pár dní a vygooglil jsem spoustu dalších užitečných vlastností, ale ne řešení pro problém s mezerou. Děkuji za případné odpovědi.
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: Jak do terminálu napsat název souboru s mezerama?
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2010, 14:59:14 »
Buď dáš cestu/název do uvozovek, nebo použiješ před každou mezerou escape znak \.

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2010, 15:08:00 »
Dík. Úvozovky mě napadly taky, ale zkusil jsem jenom ty "normální dvojitý". S 'jednoduchýma' jsem to nezkoušel ;).
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2010, 15:25:33 »
Jenže dvojité uvozovky musí fungovat v tomto případě stejně jako jednoduché. Tady máš něco k rozdílu mezi nimi:
http://cs.wikibooks.org/wiki/Bash#Uvozovky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.