Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spouštění programů - ať hned neskáčou dopředu a nepřekrývají ostatní? [vyřešeno]  (Přečteno 1248 krát)

josef_m

• Host
Zdravím vespolek,
jak můžu nastavit spouštění programů aby startovali minimalizované? např. když spustím OOo, tak si třeba v mezičase (i když je to "jen" pár sekund) proletět zrovna otevřenou stránku na netu atp. Jenže startující OOo mi práci překryje, když kliknu vedle (např. na FF), tak až OOo dokončí start a "konečně" otevře dokument, tak zase vyskočí nahoru, jenže já si chci třeba zrovna dopsat rozepsanou větu v mailu ... je to otrava. Stejně tak mě ruší různé splash screeny různých (např. Java) programů, uvítal bych, kdyby bylo možno spouštět programy minimalizované nebo jinak "neaktivní" aby mi prostě zůstalo nahoře zrovna to okno, které jsem měl naposledy aktivní  ... jde to? Jak?

dík předem za tipy

J.
« Poslední změna: 22 Září 2010, 14:16:05 od josef_m »

pacholik

• Závislák
Splash screen se dá zrušit. V OOo editací /etc/openoffice/sofficerc - přepsat Logo=1 na Logo=0, v JDownloaderu v Nastavení - Uživatelské rozhraní - Zobrazit úvodní obrazovku při startu programu a vůbec dá se to snad všude.
Pro minimalizaci Devil's Pie nebo compiz v ccsm ve Window Rules.

josef_m

• Host
tez jsem kdesi na netu videl, ze jde splash u OOo vypnout, dik za tip, kdyz nevyjde nic jineho, tak to beru ... jen bych to musel upravovat u kazdeho programu zvlast. Jenze napr. Firefox splash nepouziva a taky bych rad, kdyby startoval minimalizovany.

o tom devil's pie jsem videl prispevek tu na foru, ale byla rec o spousteni programu na pozadi, to ale asi neni to co chci ja, ne? jen pro uplnost, abych se neztratil - "na pozadi" znamena bez grafickeho rezimu,ne?
na to devil's pie se podivam asi az po zkouskach (v pondeli), nejde to jednodusseji? (Tweak, Ailurus)? mozna jsem to prehledl, ze nevim jak se ta funkce spravne jmenuje ...

pacholik

• Závislák
... jen bych to musel upravovat u kazdeho programu zvlast.
nemyslím že by bylo vůbec možné napsat něco co všude vypne splash - jak by to mělo poznat že je to splash a ne normální užitečné okno ?
Jenze napr. Firefox splash nepouziva a taky bych rad, kdyby startoval minimalizovany.
to že vypnete splash neznamená, že se bude spouštět minimalizovaný, na to je třeba devilspie
o tom devil's pie jsem videl prispevek tu na foru, ale byla rec o spousteni programu na pozadi, to ale asi neni to co chci ja, ne?
no podle mě funkce set_workspace, maximize, minimize atd. zní celkem jasně
nejde to jednodusseji? (Tweak, Ailurus)?
jednodušeji to jde třeba v compizu pokud používáte

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Také jsem zatím nepřišel na to, jak donutit např. Firefox (i když není třeba focused), aby mi při spouštění nepřekryl okno, ve kterém zrovna pracuju.

Zkoušel jsem různé varianty nastavení CompizConfig v okně General → General options → Focus & Raise Behavior → Focus Prevention Level.
Také ve FF změnu klíče browser.tabs.loadDivertedInBackground.

Viz také
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/455241
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

josef_m

• Host
zkousel jsem ten Devil's pie
- instalace OK
- spousteni po stratu OK (bez "&")
- terminal:  ps -A | grep devilspie vypise 1281 ?        00:00:00 devilspie

- okno pri startu maximalizovane - neni OK

- obsah souboru: /home/josef/.devilspie/settings.ds
(if
  (begin
    (is (application_name) "gedit")
    (minimize)
  )
)

- jak na to? a pak zrovna bych se zeptal, jak to napsat, at to spousti vsechny programy minimalizovane?

pacholik

• Závislák
Kód: [Vybrat]
(if
    (begin
      (minimize)
    )
)
nebo taky (window_class) "gedit"

Všechny ? Teď sem zkusil dát jenom
(begin
  (minimize)
)
a pěkně mi to rozházelo správce oken, tak nevim...
« Poslední změna: 21 Září 2010, 16:12:11 od silverkeeper »

josef_m

• Host
dík, s tím kódem to pro ten gedit už šlo, ale nejede mi OO Writer s příkazem "ooffice -writer %F"

no, když ten kód pro minimalizaci všech nejede (já radši jako laik nebudu spouštět), tak jak bych pak vytvořil zápis pro vybrané programy ... oddělit čárkou, nebo celý ten kód pro daný program znova pod kód předchozí?

pacholik

• Závislák
informace o okně zjistíš příkazem xprop, můžeš si je třeba hodit do souboru xprop > soubor nebo třeba konkrétně pro window_class pžíkazem xprop | grep WM_CLASS

řek bych nějak takle (nezkoušel sem):
if
    (or
        (is (window_class) "gedit")
        (is (window_class) "OpenOffice.org 3.2")
    )
    (minimize)
)
viz http://foosel.org/linux/devilspie

OT: 3 FTW :D
« Poslední změna: 21 Září 2010, 16:54:27 od silverkeeper »

josef_m

• Host
dík,

obsah souboru "home/josef/.devilspie/settings.ds/:
(if
  (is (window_class) "OpenOffice.org 3.2")
    (begin
      (minimize)
    )
)
(if
    (begin
      (minimize)
    )
)

- pro každý program asi musí být samostatná podmínka

- u OOo jsem zrušil Splash screen:
cit.: /etc/openoffice/sofficerc - přepsat Logo=1 na Logo=0

→ spouštění OOo Writer už neruší, zápis u geditu též funguje

pacholik

• Závislák
takže už stačí jenom označit jako [vyřešeno] :)

josef_m

• Host
to bych rád, ale když dám "odpověď", tak řádek "Předmět" nejde editovat ...

pacholik

• Závislák
Vskutku. Asi to delší už bejt nemůže :) A neodpovídej, upravuj první příspěvek, ať to vidí všichni.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.