Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V Gnome ukazuje Sensors applet nerealne nizku teplotu CPU 16°C  (Přečteno 1156 krát)

dvh

• Návštěvník
V Gnome ukazuje Sensors applet nerealne nizku teplotu CPU 16°C, disk ukazuje spravnu teplotu 39°C (merane lekarskym teplomerom) pritom v predoslej verzii Ubuntu 8.04 to normalne ukazovalo aj u cpu.

[attachment deleted by admin]

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: V Gnome ukazuje Sensors applet nerealne nizku teplotu CPU 16°C
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2010, 16:56:03 »
nieje to take nerealne, nizko taktovany atom moze mat kludne tych 16° moj athlon x2 4850@1GHz mi teraz v idle ukazuje len 10°..pozri sa ako teplota stupne v zatazi a na kolko sa ustali pri stalom maximalnom vytazeni..ake teploty ti to ukazovalo predtym [a nebolo to v lete pocas najvacsich horucav]?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

dvh

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2010, 17:29:18 »
> nieje to take nerealne, nizko taktovany atom moze mat kludne tych 16°
- v byte mam 22 °C, atom neobsahuje peltierov clanok, je chladeny vzduchom pomocou 8cm ventilatora, nenachadza sa na nom ziadna tekutina takze adiabaticke chladenie mozeme vylucit, navyse ked na neho sahnem rukou, ma asi 50-60°C (odhadom)

> moj athlon x2 4850@1GHz mi teraz v idle ukazuje len 10°
ake chladenie pouzivas? ak tam nie je kvapalina alebo peltier tak je fyzikalne nemozne mat nizsiu teplotu ako je v miestnosti, aspon teda pomocou ventilatorov

> pozri sa ako teplota stupne v zatazi a na kolko sa ustali pri stalom maximalnom vytazeni
- pri min zatazi: 16°C
- pri max zatazi po 2 sekundach: 17°C
- pri max zatazi po 2 minutach: 21°C

> ake teploty ti to ukazovalo predtym
50-63°C, podla zataze

> nebolo to v lete pocas najvacsich horucav?
nie, bolo to dnes rano, mozem nabootovat este do ekvivalentne stareho debianu ak to pomoze, tam tiez ukazuje spravne teploty

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2010, 23:15:31 »
nieje to take nerealne, nizko taktovany atom moze mat kludne tych 16° moj athlon x2 4850@1GHz mi teraz v idle ukazuje len 10°..pozri sa ako teplota stupne v zatazi a na kolko sa ustali pri stalom maximalnom vytazeni..ake teploty ti to ukazovalo predtym [a nebolo to v lete pocas najvacsich horucav]?

Reálné? Ten Athlon jsi měřil hned po startu, po té, co jsi ho vytáhl z lednice? Ani Atom nemívá nižší teploty, než má okolní vzduch. Předpokládám, že kdyby tazatel spouštěl sensors před zemljankou na Sibiři, tolik by ho výsledek nepřekvapil :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.