Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vice verzi firefoxu  (Přečteno 2313 krát)

benzin

• Návštěvník
Vice verzi firefoxu
« kdy: 27 Září 2010, 15:33:32 »
Dobry den, chtel bych se zeptat jak dostanu na ubuntu vice verzi Firefoxu zaroven. Konkretne chci kromne verze 3.6 taky verzi 3.0 a hlavne verzi 3.5.7 (na ktere bezu GWT plugin).

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Vice verzi firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2010, 17:30:04 »
Stiahni si verzie ktore chces pouzivat v tar.gz2 formate(zo stranok mozilla) a normalne ich rozbal. V kazdom adresari firefox bude subor firefox ktorim sa ta ktora verzia spusta. Potom uz iba sprav spustace.
Tymto sposobom budu vsetky verzie pouzivat spolocne nastavenie.(profil)
Pripadne si mozes vytvorit viac profilov a v spustaci nastavit ku ktoremu FF spustat ktori profil. Viac na strankach mozilla.
http://support.mozilla.com/cs/kb/Managing+profiles

A este som nasiel FTP zo starsimi verziami FF. Ovsem neskusal som ho.
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/
Pozor pridava sa tu na zaciatok toho ftp https://mail.acs.sk/ tak si to odstran.
« Poslední změna: 27 Září 2010, 17:49:21 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

benzin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2010, 17:58:47 »
Mno jezne kdyz z takto stazeneho baliku spustim rovnou ./firefox spusti se mi prave nejnovejsi verze a pokud spustim ./firefox-bin tak mi to spadne na:

/firefox-bin: error while loading shared libraries: libxul.so: cannot open shared object file: No such file or directory 

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2010, 18:10:04 »
A spustas to v tom adresari kde ten subor je? Skus zadat celu cestu. Ja takto pouzivam najnovsi FF a skusobne aj beta 4.xx
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

benzin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2010, 19:04:30 »
JJ spoustim to z toho adresare. Btw. verzi 4.X.X mam taky nainstalovanou z ppa, ale proste verzi 3.5.7 nejsem schopny za boha rozchodit.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2010, 19:53:27 »
Teraz som bez problemu spustil verziu 3.5.7 z toho ftp. Mimochodom ma tak napadlo, neskusas spustit naraz viac verzii? Vzdy mozes spustit iba jednu verziu. Cize ak mas spustenu verziu napr 3.6.10 a spustis subor firefox verzie 3.5.7 tak sa ti otvori dalsie okno 3.6.10. Cize vzdy teba vsetky verzie vypnut a spustat iba jednu.

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #6 kdy: 28 Září 2010, 00:05:03 »
Vzdy mozes spustit iba jednu verziu.
Jde spustit více verzí (profilů) současně. Podmínkou je mít vytvořeno více profilů a další verze (profily) je potřeba spouštět s parametrem -no-remote. Například příkaz firefox -no-remote -P "název profilu" spustí konkrétní profil, nebo firefox -no-remote -ProfileManager spustí Správce profilů, ze kterého můžeme další profily vybrat či vytvořit. Nedoporučuje se ovšem s tímto parametrem spouštět první instanci Firefoxu, protože pak by správně nefungovalo otevírání odkazů například z poštovního klienta.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 28 Září 2010, 08:01:51 »
Ano profil, ale da sa spustit aj viac verzii FF naraz?

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #8 kdy: 28 Září 2010, 10:24:45 »
Ano, dá se spustit i více verzí současně. Obrázek místo slov ;) :

Distribuční verzi jsem spustil normálně přes spouštěč v nabídce. Vývojovou verzi Minefield s jiným profilem jsem spustil přímo z adresáře s rozbaleným Firefoxem pomocí příkazu ./firefox -no-remote -P "název druhého profilu"

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #9 kdy: 29 Září 2010, 21:49:43 »
Hmm, mám spuštěný distribuční FF 3.6.10 a při pokosu o spuštění FF4b6 (-no-remote) dostanu akorát

Kód: [Vybrat]
Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.
Lucid, 64bit
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #10 kdy: 01 Října 2010, 11:47:27 »
Máte vytvořeno více profilů? Zkoušel jste příkazem (kromě -no-remote) spustit i přímo druhý profil (tedy parametr -P "Název profilu")?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.