Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pripojenie do siete pomocou wifi  (Přečteno 2003 krát)

zukov

• Návštěvník
Pripojenie do siete pomocou wifi
« kdy: 01 Prosince 2006, 20:22:52 »
Zdravím. Ten nadpis nie je vcelku výstižný... ale, aby som to priblížil. Mám wifinu a pomocou jedného vlákna som si spojzadnil skript pri spustení systému. Tento skript sa mi automaticky naloguje do mojej domácej siete a vytiahne z dhcp všetky dáta. To sa deje doma, čo je väčšina času, kde notebook používam. Problém nastal dnes v škole. V škole mám vlastnú sieť, samozrejme s iným ESSID. Zapol som pc, skript prebehol v pozadí, ale samozrejme sa nemohol správne lognúť, pretože moja sieť nie je sieť u nás v škole. Tak som nechal skript skriptom, iwlist scan som si zistil, ako sa volá sieť u nás v škole a chcel som sa do nej prihlásiť. (oficiálne som nebol podľa iwconfig v žiadnej sieti) zadal som

Kód: [Vybrat]
sudo eth1 mode managed essid nazovtak ako vždy, ale do tej siete sa nie a nie nalogovať, nešlo to ani cez kwifi managera. Jednoducho on napriek tomu, že oficiálne nebol nikde sa nevedel dostať tam, kam som mu ručne zadal, astále písal ESSID: no/any... Potom som zakomentoval ten môj príkaz, ktorý sa loguje do mojej domácej siete a kupodivu, celý prechádzajúci príkaz fungoval bez jedinej chybičky. Takže ot robí ten skript, ale neviem riešenie tohto problému, dá sa nejako odhlásiť zo siete?

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #1 kdy: 02 Prosince 2006, 17:05:56 »
co jsem ještě hodit ten skript ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

zukov

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2006, 10:55:06 »
No, on je vlastne tam hore... :)

Kód: [Vybrat]
echo heslo |sudo -S iwconfig eth1 mode managed essid meno key ************
echo heslo |sudo -S dhclient eth1

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.