Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozlišení plochy u Ubuntu 10.10  (Přečteno 1461 krát)

Mika.Rybanenn

• Návštěvník
Rozlišení plochy u Ubuntu 10.10
« kdy: 10 Října 2010, 09:40:24 »
Hezké ráno vám všem, mám problém a rád bych vás požádal o radu. Zkoušel jsem Ubuntu 10.10 RC a systém mi nutí rozlišení 1280*1024 při obnovovací frekvenci 60Hz což je nekoukatelné. Mám sedmnáctipalcový CRT monitor Acer e77, který systém detekuje jako 15". Dále integrovanou grafickou kartu Intel(R) 82865G Graphics Controller...celá konfigurace jak ji ukazuje Lavalys Everest je (snad) v příloze tohoto příspěvku. Pokud si chci dát obvyklé rozlišení 1024*768 s frekvencí 85Hz tak je vidět dvakrát část horní poloviny plochy nad sebou. Taktéž nekoukatelné. Zkoušel jsem to při provozu live CD. Tak by mě zajímalo zda to lze vychytat předtím než se vůbec budu snažit systém instalovat. Díky moc za případné rady a přeji hezký den. Vojtěch.

[attachment deleted by admin]

Rover623

Re: Rozlišení plochy u Ubuntu 10.10
« Odpověď #1 kdy: 10 Října 2010, 10:52:48 »
Po nainstalování to lze jednoduše opravit,musíš jen vytvořit soubor xorg.conf a do něj zapsat správné údaje o monitoru a rozlišení které požaduješ včetně frekvence,někomu už jsem náhled toho jak by měl takový soubor vypadat posílal.Zkus prohledat fórum a hledat monitor Viewsonic,tam nejdeš přesně návrh toho co do souboru zapsat,jediné co musíš udělat je přepsat si tam to rozlišení a do obnovovací frekvence si místo 50-150 zapsat třeba 75

Téma je tady http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,50223.0.html je tam i postup jak ten soubor vytvořit a co do něj napsat

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.