Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hlavní změny Edgy eft oproti Dapper Drake  (Přečteno 3559 krát)

filo

• Aktivní člen
  • *
Hlavní změny Edgy eft oproti Dapper Drake
« kdy: 02 Prosince 2006, 15:39:56 »
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jaké jsou hlavní změny mezi 6.06 a 6.10. Já vím, asi někde na netu je seznam balíčků, ale tohle mi moc jako začátečníkovi neřekne. Spíš by mě zajímalo, o co podstatného přijdu, když si místo 6.10 nainstaluji 6.06.

Díky.
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

night-walker

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 02 Prosince 2006, 19:51:20 »
zdarec.....mno podle me o nic moc nepřídeš....já sem z 6.06 opgradoval na 6.10, a ze bych byl pozoroval nejaky zavratny zmeny k lepsimu ci horsimu se rict neda :-)
Když jsem šel po schodech, potkal jsem muže, který tam nebyl. Dnes tam zase nebyl.....Přál bych si aby odešel.

Ubuntu 7.10 + Gnome + Openbox @ NB ASUS M6A-B016 PM750, Intel 915GM

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Prosince 2006, 20:00:41 »
Ja mam EE jen k vuli podpory chipsetu P965+ICH8. Asi bych do nej jinak nesel. DD mi prijde stabilnejsi

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Prosince 2006, 20:59:55 »
Citace: Pitris
Ja mam EE jen k vuli podpory chipsetu P965+ICH8. Asi bych do nej jinak nesel. DD mi prijde stabilnejsi
No já právě s 6.10 zápasím a ne zrovna úspěšně, viz můj zápisek zde
Ve stavu totálního zmaru jsem včera zkusil 6.06, kde všechno podstatné najelo na první šťuch, tak proto se ptám.
Sice mě berou mdloby, když si vzpomenu, co všechno zase budu muset doinstalovávat, ale je to furt lepší, než mít systém, který nefunguje.

Máš prosím tě někde odkaz, který nejnovější HW je podporován v 6.06 ? A je ten seznam HW konečný nebo se bude pomocí nějakých patchů jádro 6.06 ještě zdokonalovat ? Příští rok bych chtěl upgradovat MB, tak ať vím, na čem jsem. Díky

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Prosince 2006, 21:08:08 »
No abych byl uprimny. Tak jsem informace hledal tak nejak vseobecne. Kamarad Google, wiki Ubuntu, kernel.org a tak. Ty adresy jsem si nikde neukladal. Take uz jsem premyslel, zda existuje neco jako compatibility list pro Ubuntu, ale nic jsem nenasel. Jaky mas konkretni problem?

Vojtin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 02 Prosince 2006, 21:14:48 »

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Prosince 2006, 21:35:26 »
Citace: Vojtin
co toto? https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport
To jsem take nasel, ale prijde mi to hodne nedotahle. Zajimaly me zakladni desky a ten seznam je vylozene ubohy viz https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsMotherboards.
Mnohem lepsi mi prislo napsat do Googlu +"jmenoHW" +Linux a vetsinou uz to pak hodi na nejakou konferenci, kde nekdo neco podobne resi... Toz tak.

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Prosince 2006, 09:28:59 »
Citace: Pitris
No abych byl uprimny. Tak jsem informace hledal tak nejak vseobecne. Kamarad Google, wiki Ubuntu, kernel.org a tak. Ty adresy jsem si nikde neukladal. Take uz jsem premyslel, zda existuje neco jako compatibility list pro Ubuntu, ale nic jsem nenasel. Jaky mas konkretni problem?
No, konkrétních problémů bylo dost, link na můj blog, kde jsem to popsal detailěnji je uveden v mém příspěvku výše. Z HW mě zajímá jen zákl. deska (včetně síťovky, audia, firewire) a grafika, žádné speciální karty nepoužívám a ani nehodlám.
Na ten compatibility list se mrknu, díky.

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 03 Prosince 2006, 09:30:49 »
Citace: Vojtin
co toto? https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport
Díky za tip, co se týče moderních MB, je ten seznam přece jen trochu řídký, snad se to časem zlepší.

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 03 Prosince 2006, 10:41:10 »
Ja to rikal... Zkus postup, co jsem Ti napsal.

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 03 Prosince 2006, 13:32:28 »
Moje skušenost DD vs EE je asi taková...s DD jsem neměl relativně conastavovat (když nepočítám počáteční problémy s netem,který ale byly na mojí straně) .atímco když jsem si nainstaloval EE tak už to bylo horší,pár nástrojů jakoby tam vůbec nebylo,nepřipojilo mi to ani jeden HDD a CD-rom...nic...internet ten byl bez problémů.Zato se  znatelně rychlejc startuje a dál už jenom drobnosti...má to hezčí bootscreen,některý položky v EE nejsou přeložený,i když v DD byly...takle to je alespoň u mě.
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 04 Prosince 2006, 09:53:53 »
Me zatim akorat vadi, ze se mi nepodarilo rozchodit propojeni telefon - PC pres bluetooth.
Na DD fungoval super. Na EE jen vidim telefon. Telefon se obcas ozve, ze mu PC neco posila, ale pak vypise, ze ho nemuze spojit. To neni dotaz delam na tom, snad budu uspesny...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.