Ahoj,
taky jsem se rozhodl přejít na Ubuntu, nainstaloval jsem si nejdřív 10.04, dneska jsem provedl upgrade na 10.10. Vše funguje, akorát mám dva problémy: když spustím Ubuntu (po zvolení systému v Grubu) a notebook je napájen ze zásuvky, tak vidím pouze tmavou obrazovku a to, že se mám přihlásit, zjistím jen podle zvuku (takže systém normálně běží, akorát já na obrazovce nic nevidím). Ve chvíli, kdy vytáhnu kabel a notebook jede na baterku, tak se obrazovka normálně rozsvítí a po zpětném připojení kabelu už běží normálně. V 10.04 mi stačilo odpojit kabel před přihlašením a obrazovka se rozsvítila, v 10.10 se musím nejdřív poslepu přihlásit a pak až obrazovka naběhne. Mám notebook HP ProBook 4520s, Intel Core i3-350M (64bit), grafiku ATI Mobility Radeon HD 530v a mám ho asi 2 měsíce, takže ještě relativně neopotřebovaný. Nainstalováno Ubuntu 10.10 x64, předtím Ubuntu 10.04 x64 a dělalo to vlastně to samé. Snažil jsem se projít forum a našel jsem vlákno o příkazu "nomodeset", to jsem zkoušel a nic to neudělalo. Tak kdyby někdo věděl, čím by to mohlo být a jak se to dá vyřešit, tak budu rád, když mi pomůže

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se dá nastavit vypnutí touchpadu při zapojení externí myši (aby touchpad fungoval jen, když nebudu mít napojenou myš). Děkuji.