Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu nenabootuje - Nový počítač  (Přečteno 1663 krát)

petrnson

• Návštěvník
Ubuntu nenabootuje - Nový počítač
« kdy: 12 Října 2010, 17:28:59 »
Dobrý den,
rád bych měl live Ubuntu jako systém, který můžu použít v případě, že mi jiný přestane fungovat a na experimenty. Od té doby co mám nový počítač se mi nepodařilo nabootovat ani ve virtualu spustit žádnou linuxovou distribuci. V případě Ubuntu mi to pouze ukáže obrázek http://z27.img-up.net/logouaqto.PNG a poté již jen bliká kurzor a nic. U dalších distribucí je to podobné.

Nevíte čím by to mohlo být, nějaké nastavení v BIOSu? (Nic jsem netaktoval.)

Doufám, že to rozchodím.  :)

Jedná se o ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, AMD Athlon II X3 440, rev. C3, Kingston 2GB 1333MHz, zdroj 400W Seasonic, mechanika ze starého pc Lite-On (Pata), Win XP

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Ubuntu nenabootuje - Nový počítač
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2010, 17:51:46 »
Ked ti ukaze tento obrazok tak stlac lubovolnu klavesu a dostanes sa do menu.(mal by si sa)
Ked to nechas pokracovat bez malo by to nabiehat v textovom rezime kde sa moze stat ze dlhsi cas blika iba kurzor.
Ako dlho si cakal kym to nabehne?
Pripadne kolko iso si stahoval? Moze byt problem aj v stiahnutom iso alebo vo vypalenom cd.
http://wiki.ubuntu.cz/Kontrola%20MD5
« Poslední změna: 12 Října 2010, 17:54:00 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

petrnson

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2010, 18:30:30 »
Když jsem stlačil klávesu, tak jsem se dostal do menu. Dal jsem spustil jako Live CD a opět pouze blikající kurzor. (Na virtuálu ze souboru iso Ubuntu 10.10). Jinak jsem zkoušel i originální cd Ubuntu 9.04(které je 100% v pořádku), a jeho další verzi z jednoho časopisu. Vše se stejným výsledkem. Čekat mohu jak dlouho chci, mechanika utichne a nic se neděje.
« Poslední změna: 12 Října 2010, 18:33:28 od petrnson »

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2010, 18:39:30 »
Mozno by si mohol vyskusat vypnut niektore nekompatibilne funkcie pomocou boot parametrov.
Pripadne mozes vyskusat (z toho navodu) zmenit parametre pomocou F6 a odstranit "splash". Toto ti bude zobrazovat co sa deje a uvidis kde sa to sekne. Mozes to sem skusit okopirovat a mozno ti niekto skusenejsi poradi.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

petrnson

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Října 2010, 19:12:33 »
Když jsem vypnul acpi=off, tak se mi to rozjelo na Virtualu.  ;D Trošku mě zajímá co jsem to vlastně vypnul a zda se to nedá nastavit v BIOSu, abych to nemusel u každé distribuce nastavovat ručně.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 12 Října 2010, 19:18:42 »

petrnson

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 14 Října 2010, 18:28:19 »
Tak jsem zjistil, že klasicky to stejně nenabootuje. Je možné, že to bude mechanikou. Sice funguje, ale když zmáčknu, aby se otevřela jen zabzučí a nic. Až tak po 20. pokusu se otevře. Dělala to i na starém pc, asi ji budu muset vyměnit.

Jinak jsem z návodu nepochopil jak ve virtualu změnit rozlišení. Na ploše se mi zobrazilo VBOXADDITIONS..., to když jsem otevřel a dal jsem "Otevřít výzva automatického spuštění", tak to něco udělalo, ale ani po restartu rozlišení změnit nelze.

petrnson

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2010, 19:02:20 »
Dobrý den,
tak mi už vše funguje správně. Změnil jsem VirtualPC na VirtualBox a po pár hodinách vše funguje. Také jsem vyměnil mechanickou mechaniku, ze které teď klidně mohu nabootovat live ubuntu. (i jiný linux)  :-) Ta stará prostě už nevydržela.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.