Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 10.10 inštalácia - odstránený SWAP  (Přečteno 684 krát)

Kraki

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 49
    • Zobrazit profil
10.10 inštalácia - odstránený SWAP
« kdy: 14 Října 2010, 15:41:08 »
Toto nie je problém, len zaujímavosť. Samotný problém som už vyriešil.
V PC mám 2 HDD. Na druhom som mal nainštalovaný Linux Kubuntu 9.10 a home som mal inde, zavádzač bol tiež na druhom disku. Na prvom disku som mal 1 GB SWAP, všetko fungovalo.
Po stiahnutí Kubuntu a vypálení na CD-RW som spustil novú čistú inštaláciu. Po zadaní základných údajov som nastavil oddiel, kam sa má 10.10 inštalovať (starý oddiel s 9.10). Po spustení samotnej inštalácie nastala IO chyba (pravdepodobne chyba na CD-RW). Po reštarte systém nenabehol s chybou grub_xputs. Vypálil som si ten istý obraz na CD-R a spustil som inštaláciu znova. Znova som nastavil miesto inštalácie (starý oddiel s 9.10) a dal som ďalej. Systém mi vypísal, že nemám určený SWAP. Trocha ma to zarazilo, a fakt tam nebol. Prerušil som inštaláciu nabehol na Live CD a stiahol gparted. Ten tiež žiaden SWAP oddiel nenašiel a ani voľné 1 GB miesto na 1. HDD....??? Neriešil som to. Ubratím miesta z jedného oddielu som vytvoril nový SWAPna 2. HDD a inštalácia sa dokončila.

Po reštarte systém nenabehol s chybou grub_xputs. Podľa návodu na http://grub.enbug.org/Grub2LiveCdInstallGuide som grub rozbehal a aj systém.

Systém beží, len si neviem predstaviť ako, kde a prečo zmizol ten prvotný SWAP z Kubuntu 9.10 ??? Nechcelo sa mi počítať miesto, či tam ten 1 GB je aj v skutočnosti. Teoreticky tam musí byť...
Kubuntu 13.04, 3.8.0-19-generic, KDE 4.10.5, notebook Sony Vaio VGN-A397, ATI X600 a PC GA-K8NF, Athlon 1800, GeForce 6600.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.