Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sekání videa  (Přečteno 10873 krát)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Sekání videa
« Odpověď #25 kdy: 04 Listopadu 2010, 09:41:25 »
Srovnal jsem na stejném kompu glxgears na Kubuntu 10.10 a Linux Mint Debian a Debian je o čtvrtinu rychlejší.
Ale podle toho se přece nedá moc řídit, proč nevyzkoušíš Lighsmark?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #26 kdy: 04 Listopadu 2010, 13:23:15 »
Mně se video neseká, chtěl jsem poradit. Já bych, pokud má kolega nvidii mint debian zkusil. V notebooku, kde mám ATI, kdyby to šlo, tak bych kartu asi vyměnil také.

dclxvi

• Návštěvník
  • skill: No, thank you
« Odpověď #27 kdy: 06 Listopadu 2010, 09:51:51 »
Měl jsem po přechodu na 10.10 stejný problém. Pomohly mě to vyřešit následující:
-otevři v terminálu soubor /etc/pulse/default.pa:

Sudo gedit /etc/pulse/default.pa

V souboru hledej:

load-module module-udev-detect

přidej k tomu nakonec 'tsched=0':

load-module module-udev-detect tsched=0

Ulož a restartu.

A další věc co s tím dělala špatně byl AWN (Avant Window Navigator) a jeho Dialect Applet. Jak sem to vypnul, vše zpět v pořádku.
No a jen upřesním, že používám Ubuntu 10.10. 64-bit, nVidia 9600 GT. Snad to pomůže.

johny9009

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 07 Listopadu 2010, 22:08:21 »
Mám stejný problém, také jede vše krásně, ale v mém oblíbeném VLC se video a televize seká. Vyzkoušel jsem i tu změnu default.pa souboru a nepomohlo.
Nemůže to být ale třeba novou verzí VLC? Mě se nainstalovala i s novými Ubuntu. Chtěl bych teda zkusit tu starší, ale nevím jak na to.
Nevíte prosím tedy někdo z vás, jak bych mohl naistalovat starší verzi VLC playeru?
Děkuji

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #29 kdy: 07 Listopadu 2010, 22:57:37 »
Ono ako už tu bolo spomínané tie ovládače ATI kariet nie sú o nič lepšie ani pod win.Mám notebook benq joybook A52 a v ňom kartu Xpress 200M.Uzavreté ovládače pod linuxom už nepodporujú moju kartu (podporujú ale iba so starým xorgom a jadrom) a ani pod winxp z oficiálneho CD čo bolo k notebooku tie ovládače nejdú nainštalovať.Ani z internetu iba Omega Drivers.Aj to mám pochyby o funčnosti.S otvorenými to ide celkom slušne.Všetko ako compiz,....a tak podobne.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #30 kdy: 09 Listopadu 2010, 08:12:33 »
Ono ako už tu bolo spomínané tie ovládače ATI kariet nie sú o nič lepšie ani pod win.Mám notebook benq joybook A52 a v ňom kartu Xpress 200M.Uzavreté ovládače pod linuxom už nepodporujú moju kartu (podporujú ale iba so starým xorgom a jadrom) a ani pod winxp z oficiálneho CD čo bolo k notebooku tie ovládače nejdú nainštalovať.Ani z internetu iba Omega Drivers.Aj to mám pochyby o funčnosti.S otvorenými to ide celkom slušne.Všetko ako compiz,....a tak podobne.

https://launchpad.net/~videolan/+archive/master-daily

Přidejte zdroj a upgrade na VLC 1.2

johny9009

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 09 Listopadu 2010, 17:47:15 »

https://launchpad.net/~videolan/+archive/master-daily

Přidejte zdroj a upgrade na VLC 1.2

Krása, funguje perfektně, zkusil jsem i dvě HD Videa ve VLC vedle sebe a žádné známky sekání obrazu ani celého Ubuntu.
Díky moc

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #32 kdy: 10 Listopadu 2010, 14:14:03 »
Není za co...  ;)

andreus

• Návštěvník
« Odpověď #33 kdy: 10 Listopadu 2010, 20:52:36 »
Tak s tymto sekanim vo vlc mam problem tiez..
nahodil som repozitare a upgradol na 1.2, co mi potvrdzuje aj synaptic, avsak video seka dalej a player cez about ukazuje stale verziu 1.14 neviete preco?

//edit Andreus: Tak som to uspesne nahodil na 1.2 .. problem bol ze som nedal uninstall v zdrojakoch ktore som skusal rucne skompilovat. Po odinstalovani verzii zo zdrojakov prebehol upgrade na 1.2 v pohodicke a teraz konecne neseka. Parada. velka vdaka
posielam karmu ;)
« Poslední změna: 10 Listopadu 2010, 23:23:51 od andreus »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.