Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odstraněna stavová lišta  (Přečteno 3960 krát)

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
Odstraněna stavová lišta
« kdy: 29 Října 2010, 19:25:59 »
Zdravím,

Mám menší problém s pracovním prostředím. Když jsem se dneska snažil odinstalovat e-mailového klienta Evolution povedlo se mi také nejspíše odstranit i jiné balíky než jsem chtěl. Po restartu počítače mi totiž zmizely obě stavové lišty v plochy (Vrchní s aplikacema,... a spodní s otevřenýma aplikacema,...). Všechno ostatní funguje, ale já se bez těchto stavových lišt nedostanu ani na internet.

Chtěl byh vás tedy poprosit o pomoc, jak tyto stavové lišty opět rozchodit, nebo jak se jmenují potřebné balíčky, abych si je mohl přes terminál nainstalovat.

Děkuji

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: Odstraněna stavová lišta
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2010, 19:54:41 »
Problémem je, že Evolution mají v závislostech i aplikace, do kterých by to člověk neřekl, jako třeba gnome-panel, nebo screenlets. Pokud nemáš na ploše spouštěč pro terminál, stiskni Ctrl+Alt+F1, přihlaš se do terminálu a nainstaluj gnome-panel
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install gnome-panel
Evolution se nainastaluje také, tak je to v Ubuntu dané. Po instalaci restartuj počítač
sudo reboot
a mělo by to po startu fungovat.

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
« Odpověď #2 kdy: 29 Října 2010, 20:02:04 »
Díky. Stavové lišty se již zobrazují. Ale po restartu to vyhodilo chybu jedné z částí lišty a vyžádalo si to odstranění. A nyní mi v liště chybí položka pro změnu stavu v chatu a pro vypnutí, restartování,... počítače.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 29 Října 2010, 20:12:23 »
Přidej si applety - Indicator Applet a Indicator Applet Session. V češtině to bude asi něco jako Upozorňovací oblast a Upozorňovací oblast sezení ..?

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
« Odpověď #4 kdy: 29 Října 2010, 20:21:42 »
A kde tyto apllety najdu?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 29 Října 2010, 20:36:48 »
Klikni na panel a zvol Přidat na panel.

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2010, 21:45:24 »
Tak jsem v seznamu appletů našel pouze Applet upozornění. A ten po přidání zobrazí pouze znova ikonu pro připojení, bluetooth, baterii, zvuk a datum + čas. Ale opět pro změnu stavu a vypnutí počítače již ne.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #7 kdy: 29 Října 2010, 22:09:17 »
Záleží na verzi Ubuntu, zkontroluj si ještě Oznamovací oblast, zas tolik appletů tam není, abys nenašel ten správný.

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
« Odpověď #8 kdy: 29 Října 2010, 23:18:31 »
Pokud přidám na lištu Oznamovací oblast, tak se na liště zobrazí pouze další oddělovač. Nic dalšího.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #9 kdy: 29 Října 2010, 23:28:43 »
Zkus Alt+F2 a spusť
pkill gnome-paneljestli se něco změní

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2010, 23:37:45 »
Nestalo se nic. Došlo pouze k vypnutí a opětovnému zapnutí lišt. Ale k žádné změně na lištách nedošlo.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #11 kdy: 30 Října 2010, 02:24:00 »
Vojáček napsal: Tak jsem v seznamu appletů našel pouze Applet upozornění. A ten po přidání zobrazí pouze znova ikonu pro připojení, bluetooth, baterii, zvuk a datum + čas. Ale opět pro změnu stavu a vypnutí počítače již ne.

Applet pro vypnutí počítače by měl být k dispozici, viz obrázek:

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
« Odpověď #12 kdy: 30 Října 2010, 03:30:13 »
To ano, takovýhle applet tu je. Ale já se snažím dostat zpět ty úplně původní, které jsou v ubuntu už od začátku.

A nyní jsem přišel ještě na to, že mi chybí applet pro připojení k síti. Ikona je také v trapu.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #13 kdy: 30 Října 2010, 07:14:27 »
Zmizelá ikona připojení k síti je málem celosvětový hit. Přetřásá se na mnoha fórech. Odpovědi jsou většinou do ztracena nebo nesprávné. Díval jsem se, že lidé, kteří na tuto otázku odpovídají, většinou pořádně nechápou o co jde.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #14 kdy: 30 Října 2010, 10:04:26 »
Tak jsem v seznamu appletů našel pouze Applet upozornění. A ten po přidání zobrazí pouze znova ikonu pro připojení, bluetooth, baterii, zvuk a datum + čas. Ale opět pro změnu stavu a vypnutí počítače již ne.

Ok, chybí ti applet..
sudo apt-get install indicator-applet-session && pkill gnome-panelV Lucidu i Mavericu jsou klíčové tyto applety: Panel nabídky, Oznamovací oblast, Applet upozornění, Hodiny a Aplet upozornění pro sezení. Snad jsem na nic nezapoměl.. Zkus případně přidat nový panel (klik pravým na panel > Nový panel), tam tyto applety přidat, jestli se zobrazí jak mají. Případně pak původní panel odstraň (opět klik pravým na panel > Odstranit tento panel).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.