Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Systém nereaguje na klávesnici a u myši na tlačítka  (Přečteno 1788 krát)

Stiff

• Návštěvník
Systém nereaguje na klávesnici a u myši na tlačítka
« kdy: 04 Listopadu 2010, 18:13:01 »
Dobrý den,
mám problém s tím, že po neurčité době přestane reagovat na vstupy z klávesnice a myši (hýbat s ní jde)

Mám Ubuntu 10.10
Notebook HP Pavilion dv5
doinstaloval sem compiz a cairo-dock

Děkuji.

Dandim

• Aktivní člen
  • *
Re: Systém nereaguje na klávesnici a u myši na tlačítka
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2010, 18:31:51 »
No nedávno jsem instaloval Ubuntu 10.10 na podobný HW (HP Pavilion TX1000) a měl podobné problémy. Po čase nešla klávesnice a někdy zase nešel touchpad.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2010, 18:38:34 »
Tak to mně klávesnice zatím fungovala vždy, ale po probuzení často Maverick nereaguje na myš, poslední dobou třeba jen na levé tlačítko, zatímco pravé funguje. Někdy stačilo přepnout na jinou plochu a zpět a začalo se to chovat normálně, ale ne vždy. Stejný problém mívám jak na netbooku, tak na stolním počítači, takže někde tam bude bota, musím se na to pořádně podívat..

MORTALBAD

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2010, 14:51:30 »
u mna to iste. budeto nejaky bug, ked to maju viaceri... mne to robi len na desktope. skusal som preinstalovat system, nepomohlo. nepomohlo ani prechod na 32 bitovu verziu 10.10. tak uz neviem v com je problem... mne po urcitom nepravidelnom case vypne lave tlacidlo mysi a niekedy s nim aj koliecko a klavesnicu. prave tlacidlo mysi ide vzdy :) pri dlhodobejsom pouzivani uz viem ze to zvykne robit hlavne pri flashi... takze zatial na desktope na youtube a pod nechodim... nevie neikto v com je problem??? a hlavne ako ho odstranit? thx

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopadu 2010, 00:39:19 »
Tak nezjistil jsem příčinu, ale v případě vstupních zařízení na usb mi pomůže reload modulu usbhid. Takže když se mi to stane na desktopu, spustím toto:

Kód: [Vybrat]
sudo rmmod usbhid && sudo modprobe usbhid
a myš se umravní.

Na netbooku, kde normálně usbhid aktivní není, když mám všechny usb porty volné, to ještě musím propátrat, čekám, až se touchpad opět sekne :)

Gonio-

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23 Listopadu 2010, 10:00:52 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.