Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mrzne Ubuntu  (Přečteno 1474 krát)

gripx

• Návštěvník
mrzne Ubuntu
« kdy: 08 Prosince 2006, 10:52:32 »
Nainstaloval som si Ubuntu 6.06 32bit na 64bit CPU a skoro vsetko spojazdnil. Zacal som sa v nom trochu ucit. Stiahol som celu aktualizaciu a ono mi to nainstalovalo 2jadra (2.6.15-27-386, 2.6.15-26-386). Stale som v -26-386 jadre. Pred tym som si to nevsimol, ale poslednu dobu mi  ten linux mrzne. Mozno ked mam spustenych viac aplikacii(nejak som to neskusal). Nemozem hybat s mysou ani nic nerobit s klavesnicou, podla led HDD pracuje aj kurzor sa stale kruti, ale nic z toho. Musim restartovat PC. Dost ma to znervoznuje, lebo neviem kde je chyba. Mohli by ste mi poradit, ze v com je problem? Ktore jadro je lepsie a ako to druhe odstranit? Keby som nainstaloval Ubuntu 6.10 bolo by to o nieco lepsie, alebo to zalezi od inych aspektov? Vopred dakujem.

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
mrzne Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 08 Prosince 2006, 11:14:09 »
Dobrý den.
Stejný problém sem měl také na mém starém Athlonu 1800+. Jádro 386 na něm správně nefungovalo a ubuntu se mi sekalo cca 1x-2x denně. Vyřešil jsem to nainstalováním jádra pro svůj procesor ( k7 pro AMD ).

Staré verze jádra odinstalujte jednoduše v synapticu.

Ano kdybyste nainstaloval Ubuntu 6.10 tak by se problém nejspíš také vyřešil, protože tato verze používá nové jádro které funguje na všech procesorech.

gripx

• Návštěvník
mrzne Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 08 Prosince 2006, 15:59:28 »
Teraz neviem ci mam stiahnut Ubuntu6.06.1 pre 64bit CPU, alebo Ubuntu 6.10-386(mala podpora). Chcem sa spytat ci ta 64bit verzia je len pre AMD CPU, alebo pre vsetky 64bit procesory a ci tam mozem mat jadro pre AMD alebo intel.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.