Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE  (Přečteno 1183 krát)

medy75

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 294
nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« kdy: 12 Listopadu 2010, 19:07:02 »
Zdravim. Nedávno jsem opustil gnome a vydal se objevovat krásy KDE. Všechno je super, až na to, že když si stáhnu nějaký widget (nebo plasmoid nebo jak se to jmenuje) a chci ho umístit na plochu, napíše toto:


hledal jsem nějaké řešení, ale i když jsem prováděl co chtěl, stejně to nefunguje. Můžete mi, prosím, někdo pomoct. Předem moc děkuju
NTB ->Ubuntu 11.10, Intel C2D 1,3 GHz, 4 GiB RAM, 120 GiB SSD, gk 4500MHD
Desktop -> Ubuntu 10.10 + Widlous, Intel Pentium 4 3 GHz + HT, 3 GB RAM, 200 GB HDD, ATi Radeon X1650

airlive

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2280
  • Linux User: 479151.
Re: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2010, 19:32:05 »
To dělá PyQt,záleží jakou verzi máš nainstalovanou,většinou update/upgrade na vyšší verzi pyqt tento problém vyřeší.
Já mám Qt ve verzi 4.7.1 a u některých widgetů mi to dělá taky ;D
« Poslední změna: 13 Listopadu 2010, 14:19:36 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

medy75

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 294
Re: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2010, 19:59:48 »
a co mám teda dělat? mně to dělá u všech staženejch widgetů...
NTB ->Ubuntu 11.10, Intel C2D 1,3 GHz, 4 GiB RAM, 120 GiB SSD, gk 4500MHD
Desktop -> Ubuntu 10.10 + Widlous, Intel Pentium 4 3 GHz + HT, 3 GB RAM, 200 GB HDD, ATi Radeon X1650

medy75

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 294
Re: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2010, 22:10:03 »
myslíte, že je to způsobený tim, že jsem standartně nainstaloval Ubuntu, a KDE jsem doinstaloval až potom dodatečně? Protože jestli jo, tak počkám na LTS a nainstaluju si to znova rovnou s KDE :)
NTB ->Ubuntu 11.10, Intel C2D 1,3 GHz, 4 GiB RAM, 120 GiB SSD, gk 4500MHD
Desktop -> Ubuntu 10.10 + Widlous, Intel Pentium 4 3 GHz + HT, 3 GB RAM, 200 GB HDD, ATi Radeon X1650

Marek_

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 342
Re: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« Odpověď #4 kdy: 14 Listopadu 2010, 23:04:29 »
A ty trváš na ubuntu/kubuntu? Věděl bych, jak z toho, zkus třeba openSUSE, tam kladou na KDE větší důraz, je to výchozí prostředí. Ubuntu má výchozí gnome. Jinak už ti odpověděli.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

medy75

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 294
Re: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« Odpověď #5 kdy: 14 Listopadu 2010, 23:35:52 »
tak v Kubuntu je přece KDE taky výchozí prostředí ne?
NTB ->Ubuntu 11.10, Intel C2D 1,3 GHz, 4 GiB RAM, 120 GiB SSD, gk 4500MHD
Desktop -> Ubuntu 10.10 + Widlous, Intel Pentium 4 3 GHz + HT, 3 GB RAM, 200 GB HDD, ATi Radeon X1650

Marek_

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 342
Re: nefunkčnost widgetů (plasmoidů) KDE
« Odpověď #6 kdy: 14 Listopadu 2010, 23:40:53 »
:-) Ano pro Kubuntu je výchozí KDE, ale už není výchozí pro Canonical:-)
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.