Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hučení  (Přečteno 1503 krát)

hchkrdtn

• Návštěvník
Hučení
« kdy: 12 Listopadu 2010, 09:59:55 »
Ahoj,
čerstvě jsem začal s Ubuntu (10.04; verze z příručky od I. Bíbra) na nb Fujitsu Siemens Esprimo mobile V5505. Všechno, co jsem zatím zkoušel běží dobře, akorát mi přijde, že nb o dost více hučí. S předchozími Windows Xp mi tak hučel, jen když jsem ho hodně zaměstnával. Teď je to konstantní a po čase dost nepříjemné.

Chápu, že se jedná o problém do určité míry subjektivní, ale nenapadá vás někoho, čím by to mohlo být a jak to napravit?

« Poslední změna: 12 Listopadu 2010, 15:28:15 od hchkrdtn »

Rover623

Re: Hučení
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2010, 17:21:40 »
Předpokládám,že to jde od větráků.takže zkus program fancontrol a taky balík laptop-mode-tool

hchkrdtn

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2010, 13:02:42 »
Bohužel, zkusil jsem několik návodů, co jsem si vyhledal a ani jeden mi nepomohl. Možná to nelze u fs ovládat softwarově.

Není to někdo se fujistu siemens, kdo někdy řešil podobný problém?

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2010, 10:08:21 »
FS nemám, ale můžu klidně říct, že mně dost důležitá věc - regulace ventilátoru - na jiném notebooku nefungovala v žádném OS. Byla tam jedině možnost nastavení režimu v BIOSu, kde se nastavovalo větrání pro "malou zátěž", "střední zátěž" nebo "velkou zátěž". Naštěstí pro běžné kancelářské práce stačilo vždycky nastavení pro tu "malou zátěž", takže se to prakticky nemuselo měnit a NB byl pořád potichu.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

hchkrdtn

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2010, 01:36:32 »
A je někde nějaký jasný návod jak to nastavit? Rád bych to vyřešil, ale zase bych si nechtěl nějak rozhasit notebook. Už jsem do biosu koukal, ale nechtělo se mi to nějak moc štelovat, když tomu nerozumím.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2010, 11:05:09 »
Jednoduše řečeno, každý typ nb to má, co se týče biosu, jinak. Obyčejně bývá k nb příručka a v ní jsou obrázky a nějaký text i o BIOSu. Pokud není příručka k dispozici tak hledat a zkoušet. V BIOSu bývá naštěstí i položka pro návrat k defaultnímu nastavení. Taky je dobré si hodnoty před provedením změny poznamenat.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

hchkrdtn

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Listopadu 2010, 15:03:40 »
Díky! Mrknu do dokumentace co k těmu mám.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.