Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Live cd nejde nabootovat  (Přečteno 1750 krát)

daveedek

• Návštěvník
Live cd nejde nabootovat
« kdy: 26 Listopadu 2010, 10:48:01 »
Dobrý den,
 mám problém, stáhl jsem si live cd, vypalil na cd a dal do pc ale pise to chybu:
BusyBox v1.15.3 (Ubuntu 1:1.15.3-1ubuntu5) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

(initramfs) Unable to find a medium containing a live file system

Nasel jsem na googlu a tady rady o zkontrolovani media, cd jsem ale dal do notebooku a v poradku nabootoval... Prosim tedy o pomoc jak nabootovat v pc, zkousel jsem i staré cd kubuntu a to taky nešlo...
( konfigurace PC: MB Asus P5Q pro, C2D E8400, Ati HD 4850, pamět 4 GB, mechanika klasicka dvd-rw sata )

Děkuji mockrát za odpověď

Tor

• Aktivní člen
  • *
Re: Live cd nejde nabootovat
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2010, 11:30:40 »
Ja osobne bych to videl na spatnou mechaniku v PC ?? zkus jestli mas moznost, jinou mechaniku (tak ze ji vyndas ze slotu a hodis tam tu druhou) ?? popripadne zkontorluj jeste jednou CD pomoci MD5 souctu a nastrankach ubuntu by mel byt puvodni MD5 soucet s tim to zkontrolujes.

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2010, 12:04:53 »
Nebo si udělej flash disk v tom notebooku pomocí (Systém - Správa - Tvůrce spouštěcího disku)
Pokud tvůj počítač podporuje boot z usb...

Tor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2010, 20:10:58 »
jo taky se to da naistalovat tak ze to stahnes s netu dat otevrit pres virtual CD a nasitalujes to ve winech sice to bude primo na systemu WIN. ale  ubuntu bude slapat a nemusis resit vubec DVDROM respektive CDROM

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 13 Prosince 2010, 21:03:29 »
To je blbosť cpať Ubunttu do win...sú s tým iba problémy(teda aspoň mňa táto možnosť odrádza uba tým, že max 15GiB miesta je v systéme).Opravte ak sa mýlim.To LiveUSB je lepšie.Ale ta mechanika by mala ísť.Pri pokuse nabootovať CD sa zobrazí dole znak takej klávesnice nachvilu.Ak stlačíme klávesu, dostaneme sa do menu kde stlačíme F6 a skúsime zaškrtnúť ACPI poprípade nomodeset.Možno pomôže.Potom samozrejme stláčíme vyskúšať Ubuntu.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.