Diky za odpoved c.4, ktera je k veci, ale prilis vagni a nic nerikajici
kdyby byly takovehle hotliny k jinym SW tak je utlucou - to neber osobne
jen jsem chtel, aby sis uvedomil co jsi napsal (tedy spis nenapsa!)
co to zanmena? stary driver, moc novy driver, nefacha s GTS8800
musi byt nejaka konkretni verze ovladace nebo co?
Hned jsem mrkl na ovladac/aktualizoval a bez jakekoliv odezvy
pad naprosto tentyz
add 1-3
Ja nemam potrebu tu zakladat nejaky flamware,
ale Tve vyjadreni musim zpochybnit.
Ano asi bych se zaradil do skupiny 2.
Problem je ale jinde nez ho hledas (a hledaji Linuxaci - tzn mezi klavesnici a zidli)
Problem je v tom, ze se Linux snazi byt prezentovan jako nahrada Windows
Jako user friendly system, ktery Widle bez problemu nahradi. A to neni pravda!
Ne! neni to o lenosti apod. Byly doby kdy (neznam Tvuj vek, ale mozna, ze jsi jeste
cumlal dudlik-bez urazky mozna, ze ne) jsem honil Commodora 64 a potom ruzne Amigy
o kterych tu nebylo skoro nic a INET v plenkach (o AmigaDOSu, SW apod) Sam jsem si musel zjistovat
co a jak, kdyz jsem ji (amigu 1200) prestavoval do PC Toweru, abych mohl mit HDD
a CD rom a spoustu dalsich srand. jenze casy se meni a nekteri se musi i zivit.
A z hracickovani se stava soucast obzivy. Tohle bohuzel vi Microsoft a nechape
komunita Linuxu. Protoze pak by v zakladnich vecech jako je instalace, drivery
a instalace SW dospela k mnohem UF postupum bez zmatku a chyb.
Kdyby hlasili, ze je Linux specificky produkt, ktery neni pro kazdeho myslim, ze nikdo nemuze
rict ani n.
Proste kdo ma cas honit po forech proc mu zrovna tohle nejde a proc to jde jen timhle zpusobem
ten si Linux uziva. Jenze se tim sam Linux pohrbiva. Tedy omyl, vyclenuje mezi skupinu fandu
a taky do specialnich zarizeni - iPady, servery, ctecky a co ja vim kam jeste, kde se obycejni uzivatele
nemaji sanci setkat se systemem, ale jen SW nadstavbou, ktera uz vicemene UF byt musi.
Omlouvam se za neco co sem nepatri. Je to tak trochu ze vzteku, protoze jsem vzdycky byval na strane mensich
proti molochum (AMDvs.Intel, AMiga vs. PC apod) a kdyz ted vidim jak se linux sam odrezava
v dobe kdy win7 sjou vpodstate prijemny system...ach jo
add Edit - jestli to nebude tim, ze ho potrebuje mnohem, mnohem ale mnohem mene nez Linux ...
Jeste poznamka - skoro vsude s hovori o tom, ze kdyz chces zacit napr s Linuxem
najdes na foru spoustu lidi ochotnych Ti pomoct.
Ovsem praxe je podobna popisu z Tveho 1 odkazu:
...cumelo mi pres rameno a vsimnuv si, ze nemam vistu, pritocilo se ke me a zacalo ze me tahat rozumy .. bohuzel na ty nejelementarnejsi veci .. grrr
Ja to castecne chapu,a jsou i nezistni radci, ale myslim, ze jich neni tolik (pro zacatecniky) Potom, kdyz uz resi veci na urcite urovni, je to jine...