Dost dlouho jsem se vyhybal tomu vyzkouset unity a az s 11.04beta1 jsem to zkusil. A uprimne unity se da vylepsit jedine tim, ze ho nechame umrit na nezajem uzivatelu. Cely ten koncept je chybny. Proc ?
- nemoznost pohnout launchetem (jednoho takoveho ktery vi nejlepe jak se ma pocitac pouzivat uz tu mame = Steve Jobs)
- Launcher je naprosta hruza pro workstation s nekolika monitory a spoustou otevrenych oken (ted jsem jich u sebe napocital 31)
- pokrocily uzivatel nepotrebuje navadet na cinost typu "precist e-mail" ale spis oceni stromovou strukturu programu podle kategorii
- zacinajici uzivatel nenajde tu svoji aplikaci, testovano na detech ktere si dokazaly pustit tuxpaint atd uz ve 4 letech, proste nemaji sanci
- koncept, kdy vsechny aplikace ktere nejsou vytazene primo na launchpad, nebo nepatri mezi poustene kazdou chvilku jsou nasypane na jednu hromadu, kdo se v tom ma vyznat?
Prostredi bez zapute akcelerace = bez zapnuteho unity je daleko lepsi. Dost oblibeny navod bude jak unity vypnout. Bohuzel, tudy ne.
Netvrdim, ze ten koncept nema misto na svete, ale nejak je to nekompatibilni s uzivately linuxu. Kdo chce takto vypolstarovanou cestu ze ktere nemozno sejit uz davno ma Mac.
no mne to, tak je to zatim vypada, taky moc nevyhovuje. Chtelo by to par uprav.
kategorie aplikaci a zalozky nautila by se mely objevit po kliknuti levym, ne pravym mysitkem na prislusnej launcher..
v samotnym unity/dash by mely dostat vic prostoru instalovany aplikace. Nabidka k doinstalovani by mela byt jen textova bez ikon, kategorii nejcasteji pouzivanych bych uplne vyhodil
ta by se mne vic libila v nabidce co se objevi po kliku na logo ubuntu, misto firefoxu, mailu, banshee. Taky by tam mozna slo pridat nastaveni systemu (ktery je tedkon u vypinani..)
btw, nevite jak tam misto toho foxu, mailu, atd, dat neco jinyho? Jsem videl, ze tam mel borec chrome, ale kdyz jsem hledal jak to nastavit, nasel jsem jen jeden starsi navod, kterej mne nefungoval..