Každopádně máš pravdu v tom, že nejde zakládat úspěch aplikace (potažmo celého systému) jenom na vzhledu. Ale na druhou stranu i vzhled hraje svou roli.
Je docela i pochopitelný, že pokud se srovná Unity a gnome-panel, tak gnome-panel je v současnosti o několik tříd ve předu- a to hlavně v otázce funkčnosti. V Unity se nedá nic moc nastavovat, není tam spouštěč aplikací, nelze tam jednoduše nastavit prakticky nic. A navíc se to zatím nemá měnit. Sice některý základní věci tam ještě přibudou, ale se zbytkem se počítá až spíš do další LTS (počítám hlavně ty všechny možný nastavení apod.), a do tý doby si myslím bude "starý klasický" gnome-panel na tom líp. A dál se asi uvidí... Ale vzhledem k tomu, že je to celý běh na dlouhou trať a novinek se budem dočkávat nejspíš poskrovnu, tak je podle mě dobře na ně vytvořit aspoň nějakou odezvu, ne jenom tu negativní nebo slepě optimistickou, ale i tu, kdy tomu prostě dáme šanci a neodsoudíme k zahubě celý projekt proto, že se nám nelíbila první Alpha verze 11.04.
Jak teda říkám- funkčnost je nad vzhledem určitě důležitější, ale ta funkčnost tam přijde taky, ale jak to vypadá, tak asi až po vizuální stránce a v průběhu let...
Pokud jsem napsal nějakou blbost, tak mě prosím opravte, diskusi se nebráním, je to jenom pohled jak to vidím já.