@sachyinoda jako takova se cela nevynuluje, "pouze" block pointers... a i kdyby, nevysvetluje to ten dlouhy cas mazani velkeho souboruzacatek souboru se take nenuluje, a i kdyby, dtto mozne vysvetleni viz link ktery jsem uz daval
U mě má víc fragmentů soubor z netu.Příklad: 700MB film z netu má 15000 fragmentů7GB soubor obraz DVD z DVD má 4 fragmenty
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat?
Jak se ten počet fragmentů dá zjistit? Zajímalo by mě to.(Jinak je to divné, kdysi byl myslím na root.cz nějaký článek, který ukazoval, že na ext3/4 se fragmentace nekoná z důvodu toho, že se soubory na disk nezapisují za sebou ale v celkem nahodilých intervalech na různá místa a pak jsou pochopitelně nefragmentované - tedy, pokud je na disku dost místa.)
...Myslíš tenhle? http://www.root.cz/clanky/proc-linux-nepotrebuje-defragmentaci/
Citace: compaq 06 Prosince 2010, 10:07:39U mě má víc fragmentů soubor z netu.Příklad: 700MB film z netu má 15000 fragmentů7GB soubor obraz DVD z DVD má 4 fragmentyJak se ten počet fragmentů dá zjistit? Zajímalo by mě to.(Jinak je to divné, kdysi byl myslím na root.cz nějaký článek, který ukazoval, že na ext3/4 se fragmentace nekoná z důvodu toho, že se soubory na disk nezapisují za sebou ale v celkem nahodilých intervalech na různá místa a pak jsou pochopitelně nefragmentované - tedy, pokud je na disku dost místa.)
filefrag