Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak spusit program v terminálu?  (Přečteno 737 krát)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
jak spusit program v terminálu?
« kdy: 04 Prosince 2010, 12:00:31 »
Zdravím.
Potřeboval bych vědět jak spustím program (v mém případě google earth) aby mi v terminálu ukazoval, co právě dělá? Jednoduše řečeno mi GE nejde a potřebuju vidět, kde je chyba. Nicméně nevím jak docílit toho, aby v terminálu ukazoval svojí veškerou činnost. Nebo dřív jsem viděl, že někdo ukazuje nějaké výpisy z terminálu, nicméně nepodařilo se mi dohledat potřebný návod, jak se to dělá.
Nezlobte se, že otravuji s takovou banalitou, ale nevím jak dál. Předem děkuji za případnou pomoc.
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: jak spusit program v terminálu?
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2010, 12:06:55 »
Aplikace → Příslušenství → Terminál → napsat "googleearth" (bez uvozovek) a Enter.

Nebo co myslíte?

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2010, 12:15:42 »
no právě že název programu mi terminál nechce akceptovat (ani jiné kombinace). ale přestro když jsem zkoušel spustit přes terminál firefox, tak mi žádné výpisy o chování programu neukazoval. Nevím jestli se toho nedociluje nějakým parametrem či příkazem.
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Prosince 2010, 13:49:07 »
co do toho terminalu napsat uplnou cestu k binarce (binarky jsou obvykle v /usr/bin) a za jmeno programu napsat --help a pak hledat volbu, ktera vypise nejake informace do terminalu, mohla by to byt napriklad volba --verbose

pro analogii s firefoxem:
Kód: [Vybrat]
firefox --help
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.