Já nevím.... ale když instalujete na server a všechny klasické server app, tak nemáte problém.... zde nepotřebuji kompatibilitu OpenOffice s MS Office... či mi nevadí, že nefunguje zvukovka... a to co má, tak funguje dokonale....a díky nepotřebě GUI a genialitě konzolových app... není potřeba ani extrémě silné železo. Když třeba máte lokální stroj určený pro vývoj ve Vaší firmě.... ideální snížení nákladů. Bohužel a to Vám všem kdokoliv potvrdí... linux, bsd, unix a ostatní podobný OS se necpe a nevnucuje se sám osobě uživatelům co prostě chtějí multimediální stroj a bůh ví co ještě. Je to prostě pro advanced users. A kdo nemá chuť, nervy, trpělivost, tak hold ať nenadává a použije to co si myslí, že je nejlepší. Všichni budou spokojeni. Je mi jasné, že tu jsou distra co se snaží ten či onen OS zviditelnit. Ale ty vlastnosti co by měl mít user, když už to jde ozkoušet by skoro měli být napsány v minimálních požadavcích na OS. Takže tento problém a otevření dalších nářků a debat si myslím je zapříčiněn dezorientací a nutností některých jedinců agitovat ostatní, že to co používá on či onen je prostě "božské". Jak už taky hodněkrát zaznělo... "Každý ať si použije to, co jemu vyhovuje."