Gumka:
divím sa:
1. adminovi, že túto evidentne provokatívnu kreatúru ešte nezmazal
2. tĺkom, ktorí nevidia resp. nespoznali, že sa niekto zjavne nudí a zasiera poradňu
1. Toto není provokativní, jen hledám nějaké jiné distro co má v základu více možností.
2. Já se nenudím ... viz. odpověď č. 1.
ETNyx:
Třeba není.
Ubuntu má killer app, jsou to programy kill, killall a pokud je potřeba gui tak gnome-system-monitor. Dá se to nastavit i tak aby to bylo jako na win pres ctrl+alt+delete viz zde http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-140707.html (ještě si zkontrolujte jestli tuto kombinaci již v systému nemáte aby jste nemusel do "přikazové řádky" spusťte gconf-editor (vypadá to trošku jako registry z woken). Co se týká české lokalizace tak to asi také bude chtít trošku poštelovat. Potřebné informace jsou zde http://wiki.ubuntu.cz/V%C3%ADcejazy%C4%8Dn%C3%BD%20syst%C3%A9m. Doporučiji všechny jazykove balicky smazat a nechat jen češtinu.
Díky moc, přesně toto jsem potřeboval
Gumka:
fajn chlapci napíšem to trocha zrozumitelnejšie aj pre tých čo si sedia na kábli!
ten idiot s nickom PSYCHO si z vás robí srandu!
pochopili aj tí pomalejší?
Nechci se tady hádat kvůli blbostem, z nikoho si nědělám srandu ... sranda vypadá uplně jinak
idkfa:
K killer app:
Pravym na panel -> přidat na panel -> tam vybrat "vynutit ukončení" -> přidat -> zavřít
použití klepni na ikonu šipka se změní na křížek a klepni do okna aplikace.
Ani jednou jsem nepoužil příkazovou řádku.
Použil jsem pouze jednou a to jsem skoušel jak funguje.
Povinná četba wiki.ubuntu.cz
Již jsem to vyřešil s pomocí uživatele ETNyx, ale toto se mi taky hodí, je to aspoň rychlejší, díky
......................................
Ještě mám 1 otázku: nebude vadit když budu mít Mandrivu a Ubuntu na 1 HDD? A potřebuju swap, jestliže mám RAM(ku) 4GB? Při instalaci Ubuntu jsem vynechal instalaci swap(u), neboli mi někdo říkal že swap je potřeba jen pokud je RAM(ka) pod 4GB ... Nevím ale co je na tom pravdy ...
Všem díky za všechny rady a pomoci ohledně linuxových distribucí