Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kwin GLES (může zlepšit výdrž a výkon)  (Přečteno 3505 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Kwin GLES (může zlepšit výdrž a výkon)
« kdy: 26 Července 2012, 13:30:30 »
Za toulkami po dokonalém Kubuntu mám v testovacím režimu Kwin GLES. Zatím vše běží. Výraznější změny nepozoruji. Už předtím mi vše beželo dobře(po malém tuningu). Pro vás však pokud máte noťasy a slabší grafické karty(nebo Tegry apod) podporující tento standard Khronosu(Open GL z roku 2007 a výš), tento tip může býti užitečný. Výhodou je znalost angličtiny na počáteční úrovni.

Pozor nespolupracuje s nesvobodnými ovladači grafických karet!

Odkaz kde najdete vše potřebné. Nano samozřejmě lze nahradit za libovolný editor.
http://weits.blogspot.cz/2012/02/kwin-gles-as-default-window-manager-in.html

Podělte se o zkušenosti. Ti zkušenější to mohou rovnou hlásit na patřičná místa.
« Poslední změna: 27 Července 2012, 08:33:11 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Re:Kwin GLES (může zlepšit výdrž a výkon)
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2012, 14:12:49 »
Velice mě to zaujalo, mohl bys poskytnout informace o kolik se ti snížila spotřeba? A kde můžu zjistit informace ohledně těch ovladačů. Zajímalo by mě jak se to bude chovat na Intel HD Graphics 3000 grafice.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2012, 14:27:26 »
Velice mě to zaujalo, mohl bys poskytnout informace o kolik se ti snížila spotřeba? A kde můžu zjistit informace ohledně těch ovladačů. Zajímalo by mě jak se to bude chovat na Intel HD Graphics 3000 grafice.
To bych špatně měřil. Nemám totiž notebook. Mám klasické desktop PC.

Nesvobodné ovladače jsou (a nejenom) AMD a Nvidia. Takže ty to určitě můžeš zkusit. V Ubuntu 12.04 jsou ovladače Intel vyšší než 2.16 a ty by měli GLES podporovat.
« Poslední změna: 26 Července 2012, 14:32:16 od Roman "Rovano" Vacho »

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2012, 16:03:21 »
Tak jsem to vyzkoušel na P4 s radeonem X300 a žádná změna se bohužel nekoná. KWin na takové plečce umí plynulou animaci jen za předpokladu, že nejsou otevřená žádná okna a cpu se fláká :) Compiz je na tomto systému daleko rychlejší.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2012, 18:46:35 »
Tak jsem to vyzkoušel na P4 s radeonem X300 a žádná změna se bohužel nekoná. KWin na takové plečce umí plynulou animaci jen za předpokladu, že nejsou otevřená žádná okna a cpu se fláká :) Compiz je na tomto systému daleko rychlejší.
A naběhlo ti to alespoň korektně? Nepsalo to nějaké chybové hlášky?

Na tu pomalost asi nový HW  ;D nebo zkusit potůnit KDE. Časem tu prsknu průvodce(týdny).

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2012, 19:10:44 »

Na tu pomalost asi nový HW  ;D nebo zkusit potůnit KDE. Časem tu prsknu průvodce(týdny).

Nic to nehlásí, funguje to stejně jako ten základ. Já mám jinak C2D na 3,8GHz a radeona HD, tam naopak KWIn běží perfektně a nachytat ho při nějakém zácuku dá hodně práce. Kdyby mu fungovala inverze okna, tak je oproti Compizu jasná volba.
Ale na tom P4 se dá opravdu fungovat na hraně, ten má problém se vším, krásně jsou na tom vidět regrese GTK3, které na novějších systémech člověk vůbec nepostřehne :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2012, 19:21:28 »

Nic to nehlásí, funguje to stejně jako ten základ. Já mám jinak C2D na 3,8GHz a radeona HD, tam naopak KWIn běží perfektně a nachytat ho při nějakém zácuku dá hodně práce. Kdyby mu fungovala inverze okna, tak je oproti Compizu jasná volba.
Ale na tom P4 se dá opravdu fungovat na hraně, ten má problém se vším, krásně jsou na tom vidět regrese GTK3, které na novějších systémech člověk vůbec nepostřehne :)
http://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL_ES čili je to novější standard než tvá karta. Bohužel.

No s tou inverzí jsi mi připomněl takový tip, že pokud je správně funkční Open GL 2.x, tak funguje.

Kwin s efekty jsem provozoval i na radeon 9200 a jelo to(PIII, KDE 4.8. Ale až s 9600 jedou všechny a líp/novější OpenGL vertex/shaders atd. 9200 se mi tu do AGP válí na zemi, ale ta ti asi nepomůže.

Ati(AMD) Open GL ES podporuje od roku 2008 :-(
« Poslední změna: 26 Července 2012, 19:33:06 od Roman "Rovano" Vacho »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.