Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wifi adaptert Ralink - nevidí sítě  (Přečteno 1039 krát)

Chaindler

• Návštěvník
Wifi adaptert Ralink - nevidí sítě
« kdy: 25 Prosince 2010, 12:39:58 »
Mám problém na Ubuntu 10.04 s usb wifi adaptérem Ralink, z lsmod jsem zjistil, že jde o rt2800.

Adaptér připojím, když kliknu na ikonku sítě u hodin, tak tam je, ale nevidí žádné wifi sítě, přesto když jsem ho připojil k mému jinému PC s Win7, tak vše funguje OK, z toho hádám, že problém bude v configuraci mého Ubuntu, můžete pomoci co a jak?

Ruda1234567

• Návštěvník
Re: Wifi adaptert Ralink - nevidí sítě
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2010, 14:14:39 »
Tohle jsem taky resil. Nejsou ovladace.
Doporucuju nainstalovat U 10.10. Tam uz jsou.

Chaindler

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2010, 14:36:59 »
zkouším to nyní na 10.10 a tam se neděje vůbec nic, zasunu do USB wifi a nic, wifi nesvítí, ani se nic nezmění v lsmod, ani v sítích se neobjeví možnost hledat bezdrátové sítě a to jsem udělal čistou instalaci 10.10

Ruda1234567

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosince 2010, 15:25:04 »
Kdyz se vyrobce HW vykaslal na podporu pro Linux, tak to bude hodne tezke. V pripade ze jsou ovladace, tak byvaji ve zdrojovem kode.

Chaindler

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2010, 13:03:26 »
Tak nakonec řešení se našlo, nainstalovat 10.10 a aktualizovat, pak to funguje, jen ouha, grafická karta, která fungovala na 10.04 skvěle, tak funguje naprosto děsně, takže přepisování xorg.conf a pak to už všechno fungovalo :)

Jsem myslel, že to bude jako na Win7 plug and play, ale ouha, tak snad to někomu pomůže jestli bude jednou řešit podobný problém ;)

Jen doplním, že Wifi adaptér je nějaký noname z hong kongu za 5 USD.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.