Nemohl by jsi sem postnou nějaký info o té CUDA akceleraci? Docela bych si o tom chtěl něco přečíst...Nebo doporučuješ stránky Nvidie?
EDIT: No tak
tady jsem něco našel, ono je to s CUDA vs. Physx z části asi tak jak říkáš, ale pořád je CUDA
/compute unified device architecture, česky : zařízení architektury jednotného výpočtu???/ právě to samotné využití GPU pro tzv. paralelní výpočet.
PhysX původně od Ageia je pomocí CUDA implementováno do grafických karet od série 8 a výš. Minimum je 32 CUDA jader (to bude asi to stejné jako stream processors) a 256 MB paměti na kartě. PhysX nic neakceleruje, ale počítá
realistické fyzikální efekty (tekoucí voda, účinky gravitace), akorát na vykreslování 3D a zároveň PhysX jedna karta stačit nejspíš nebude. Dají se prý použít dvě různé karty Nvidia, třeba stará 8600GT na PhysX a novější na 3D. No nevím, ale ovladače na tenhle špás jsem viděl jenom pro win.
Samotná CUDA pro vývoj a používání těchto aplikací by ale implemetována v ovladačích pro linux být měla.
Ještě by mě zajímalo, co znamená PhysX ve winetricks. To bude asi ta starší sw AGEIA(Tak ne, wintricks tahá ovladač pro PhysX z nvidia.com)..
Takže Mafia podle mě bez PhysX ve wine smysl má, akorát bude o něco míň realistická. A samozřejmě, je-li to pod wine hratelný.