Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: reprak vs sluchatka  (Přečteno 3019 krát)

sicha123

• Návštěvník
reprak vs sluchatka
« kdy: 30 Prosince 2010, 14:55:37 »
lidi pls pomoste mi, mam notas s ubuntu 10.4 a kdyz si zapojim sluchatka tak se mi nevypne reprak na notasu   :( a uznejte napr pri skypu to docela vadi  :'( dik za pomoc

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Re: reprak vs sluchatka
« Odpověď #1 kdy: 30 Prosince 2010, 15:55:20 »
kristalova koule zrovna nefunguje (jinymi slovy nikdy neskodi znat model notebooku, typ zvukovky apod), ale vetsinou je potreba pridat spravny parametr k nacitani kernel modulu starajicimu se o zvukovky (drive to byvalo vetsinou "options snd-hda-intel model=****" >> /etc/modporbe.d/snd-hda-intel.conf" , ale v posledni dobe se to myslim zmenilo...)

celkove ti muzu doporucit akorat zagooglit na tema laptop-model headphone jack detect linux... hledej, smudlo  ;)
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2011, 00:56:57 »
No resilo se to tu uz mohokrat ale pro opacny problem. Protoze to ze se repraky vypinaji pri zastrceni sluchatek je zcela obvykla zalezitost - tak je to totiz zamyslene z vyroby. Vetsina uzivatelu resi ze jim prave tohle nefunguje.

BTW - prave ze s tim Sykypem to abslutne nechapu. Ty si chces pouzivat sluchatka a pritom ti maji rvat reproduktory ktery nebudes slyset protoze mas nasazeny ty sluchatka ?
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2011, 01:14:02 »
No resilo se to tu uz mohokrat ale pro opacny problem. Protoze to ze se repraky vypinaji pri zastrceni sluchatek je zcela obvykla zalezitost - tak je to totiz zamyslene z vyroby. Vetsina uzivatelu resi ze jim prave tohle nefunguje.
jednim z nich je prave i sicha123 :D

ale v 1 hodinu ranou uz taky obcas mivam problem cist...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2011, 01:45:18 »

BTW - prave ze s tim Sykypem to abslutne nechapu. Ty si chces pouzivat sluchatka a pritom ti maji rvat reproduktory ktery nebudes slyset protoze mas nasazeny ty sluchatka ?
No ranné hodiny robia s chápavosťou človeka zázraky.Chalan proste iba nechce aby keď telefonuje s kamarátmi/ženami tak aby to dakto počul z reproduktorov čo hovoria...aspoň tak som tomu pochopil...ale tiež moc neviem už som to dnes písal http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,53140.msg381906.html#msg381906 kukni moju odpoveď (hneď to druhé) a vyhoď sem ten výpis.Toť všo.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2011, 19:19:54 »
Panove omlouvam se. V tu jednu hodinu rano jsem jeste neco predelaval na diplomce kterou v pondeli odevzdavam - pak se mnou zase bude rec  :-\
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2011, 21:56:55 »
Panove omlouvam se. V tu jednu hodinu rano jsem jeste neco predelaval na diplomce kterou v pondeli odevzdavam - pak se mnou zase bude rec  :-\
Tož to je v pohode tiež rád v noci sedím pri počítači. ::)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2011, 00:47:37 »
lidi pls pomoste mi, mam notas s ubuntu 10.4 a kdyz si zapojim sluchatka tak se mi nevypne reprak na notasu   :( a uznejte napr pri skypu to docela vadi  :'( dik za pomoc

Pff, tak to je problém, toto se neděje softwarově, nýbrž zasunutím jacku do zástrčky..zkus ho tam pořádně dotlačit, popřípadě zkus jiný sluchátka.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 07 Ledna 2011, 03:30:51 »

Pff, tak to je problém, toto se neděje softwarově, nýbrž zasunutím jacku do zástrčky..zkus ho tam pořádně dotlačit, popřípadě zkus jiný sluchátka.
AFAIK to môže byť aj softvérovo.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #9 kdy: 07 Ledna 2011, 19:23:05 »

A jak? Mechanickým odpojením repro při zasunutí jacku je to nejlevnější a nejjednodušší...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 07 Ledna 2011, 23:45:16 »

A jak? Mechanickým odpojením repro při zasunutí jacku je to nejlevnější a nejjednodušší...
No keď som kvôli bugu používal OSS namiesto ALSA tak tam som si to musel ručne vypínať.Ako aby nehral aj netbook ale len repráky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.