Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace ubuntu 10.10 nejde nainstalovat [vyreseno] !!!  (Přečteno 5562 krát)

azuro

• Návštěvník
Ahojh vsem  mam problem s instalaci ubuntu 10.10 na  sestavu  Procesor intel quadcore i7-930,,Graficka karta Nvidia GTX470 superoveclock ,,Ram 4GB,,Zakladni Deska ASUS P6X58D Premium,,a   sata2 hdd western digital  momentalne  pouzivam  win 7 64bit
problem je  v tom ze  vlozim DVD  nabotuji nbehne  me  nabidka  dam instalovat  a  jak ma to nove rozhani ta  10.10 a  sou tam ty 3 zakladni veci nazacatku instalace  jako je  volne  misto na disku   pripojenej ethernet a  jeste  jedno tak u HDD  je to zasedle  a nepustime dal s instalaci jako by to nevidelo HDD nevite  nekdo prosim jak to udelat  ? Mam nainstalovane  ubuntu na  netbooku a v super vse slape  jinak  zakoupil sem original DVD  s  ubuntu a to dam do romky  z cervena  me  obraz  uprosted  se  napise  ubuntu   dole  sou neake  bile  tecky a  tam to nabiha   apak to hodi chybu viz obrazek  ano me to neputi na  vyber  jestly chci instalovat  nebo jen spustit z DVD predem dekuji

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 09 Ledna 2011, 17:19:45 od Pavel Hrnčíř »

vtx

• Návštěvník
Re: Instalace ubuntu 10.10 nejde nainstalovat
« Odpověď #1 kdy: 08 Ledna 2011, 16:46:26 »
máš Win ? Že by si to udělal zněj ?
Na okna se už nedá dívat. Musel jsem je vyměnit za požádnej linuxovej nářez!!!! Komu se chce furt volat sklenáře nebo to lepit sám ať si poslouží... já nemám nervy...

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Ledna 2011, 16:52:51 »
mam ale  to uz sem taky skusil  a   pak jak se  restartne  PC tak me to hodi chybu a  nenaskoci  ted  presne  nevim co to bylo za  chybu ale  muzu to vyzkouset  a  postnout jinak uz nevim

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Ledna 2011, 17:01:11 »
mam ale  to uz sem taky skusil  a   pak jak se  restartne  PC tak me to hodi chybu a  nenaskoci  ted  presne  nevim co to bylo za  chybu ale  muzu to vyzkouset  a  postnout jinak uz nevim

tohle se mi taky stalo při instalaci 9.04 a taky sem nepřišel na to proč. Na ostatních PC mi to šlo, ale na tom kterým sem to chtěl ne. Řekl bych, že ti nepůjde ani žádná jiná verze, ale skus si stáhnou 10.04 a nainstalovat.
Na okna se už nedá dívat. Musel jsem je vyměnit za požádnej linuxovej nářez!!!! Komu se chce furt volat sklenáře nebo to lepit sám ať si poslouží... já nemám nervy...

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2011, 17:07:50 »
To se  me  nechce  verit ze  to nepujde  neaka  cesta  musi bejt  :-) ja  jen sem amater  co se tyka Ubuntu ale  moc se  me  libi aj knizku sem si koupil :-) a chtel bych ho pouzivat  prave  na teto sestave co sem si prace  slozil :-) hi

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Ledna 2011, 17:10:11 »
Skontroloval si CD na chyby?

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Ledna 2011, 17:19:17 »
To se  me  nechce  verit ze  to nepujde  neaka  cesta  musi bejt  :-) ja  jen sem amater  co se tyka Ubuntu ale  moc se  me  libi aj knizku sem si koupil :-) a chtel bych ho pouzivat  prave  na teto sestave co sem si prace  slozil :-) hi

tak si stahni z netu tu verzi 10.10 nebo zkontroluj to CD

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Ledna 2011, 17:27:10 »
Mam Stazene  CD 10.4  10.10   mam Original 10.10 64bit a  take  32 bit neverim tomu ze  sou 2 dvd a  1 cd    vadne     to ne   ty originalky sem pouzival poprve  dneska   

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Ledna 2011, 17:33:52 »
Mam Stazene  CD 10.4  10.10   mam Original 10.10 64bit a  take  32 bit neverim tomu ze  sou 2 dvd a  1 cd    vadne     to ne   ty originalky sem pouzival poprve  dneska   

Našel jsem něco na netu:

Kód: [Vybrat]
V pořádku, po hodinách dřeli, nakonec jsem přišel na toho bastarda ven. To je otázka, s tímto mobo. Má 2 SATA porty, které 6Gbps bios načte při bootu. Není-li přístroj připojen do jednoho z těchto portů, dostanete otravné "Ne pevný disk detekován" upozornění na POST. Abyste tomu předešli, lidé (jako já) obecně připojit svůj SATA CD-ROM do toho. No, když se snaží bootovat z linux live CD, to nepodporuje SATA porty 6Gbps, pouze normální 3Gbps porty.

Řešení: Připojte CDROM do jednoho z přístavů 3Gbps místo. Live CD tuto skutečnost uznali a bota vpravo nahoru.

je to přeloženo v google, ale měl by si to pochopit. I když to provedení :D

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 08 Ledna 2011, 17:38:56 »
Jak si říkal že to máš na notebooku tak skus si vytvořit creator Disc

Systém -> Správa -> Po spuštění Disk Creator.

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 08 Ledna 2011, 20:26:30 »
no mam to sice na  netboku  tam neni cd romka  ale  mam jednu usb akorat  nevim jak se to dela  ? ten disk

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 08 Ledna 2011, 21:30:41 »
no mam to sice na  netboku  tam neni cd romka  ale  mam jednu usb akorat  nevim jak se to dela  ? ten disk

mno tak to ti neporadim... s USB jsem to nikdy nedělal... Btw měla by ti jít ta stažená verze ne ?

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 08 Ledna 2011, 21:48:05 »
Kód: [Vybrat]
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Usb-creator.png

skus tohle

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 08 Ledna 2011, 21:52:03 »
no jak  povidam  ona  funguje to sem  zkousel     takze  musim nekde v  pc prehodit  tu dvd romku a   aj HDD ?
 do jinejch portu ?#

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #14 kdy: 08 Ledna 2011, 21:59:52 »
no jak  povidam  ona  funguje to sem  zkousel     takze  musim nekde v  pc prehodit  tu dvd romku a   aj HDD ?
 do jinejch portu ?#

Aj mne sa nedalo nainštalovať(predtým bol jeden pokus s fsck) tak som sformátoval disk v LiveCD cez Gparted ešte raz reboot a už sa to cez tu obrazovku pohlo.Ale u teba je dosť možné, že je to ten SATA port...V tom prípade bude najlahšie inštalovať z USB.Presne tak ako si to inštaloval na netbook.V ubuntu(na netbooku) máš taký nástroj, volá sa tvorca štartovacieho disku.Stiahneš si obraz skontroluješ MD5 súčet a potom to cez tvorcu hodíš na USB.Potom to zašpikuješ do PC a dáš bootovať z USB.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 08 Ledna 2011, 22:10:17 »
no tak sem zacal delat  to usbcko tak jak to bude  tak to hned  udelam pac prez  cd se  me  nepsusti ani live  cd   takze  nic nemuzu delat 

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 08 Ledna 2011, 23:40:17 »
takze stoho usb me to ani nenabootuje  kazdopadne  sem zapojil mechaniku co mam aj usbckovou a dal tam origo dvd   spustil a  da  se me  spustit live  cd vyskouset system ale  kdy dam instal tak se zobrazi toto a prez to se nedostanu dal prosimmmm pomoc :-)

ps: v Live cd  kdyz spustim gparted tak me to napise nedetekovana  zadna  zarizeni

« Poslední změna: 08 Ledna 2011, 23:46:05 od azuro »

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 08 Ledna 2011, 23:46:07 »
A z USB to bootovať ide?Myslím že treba iba v BIOSe nastaviť boot z flešky.A asi bude treba nastaviť USB legacy.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 08 Ledna 2011, 23:55:03 »
v biosu sem to nastavil dal se, prvni usb removel device ,, pak CD-rom a  pak Hdd 

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 09 Ledna 2011, 00:10:05 »
skusil sem tohle 
http://pastebin.com/RcSQm7ai

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 09 Ledna 2011, 01:02:57 »
A v BIOSe sa nedá nejako nastaviť ta SATA?

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 09 Ledna 2011, 11:57:56 »
takze stoho usb me to ani nenabootuje  kazdopadne  sem zapojil mechaniku co mam aj usbckovou a dal tam origo dvd   spustil a  da  se me  spustit live  cd vyskouset system ale  kdy dam instal tak se zobrazi toto a prez to se nedostanu dal prosimmmm pomoc :-)

ps: v Live cd  kdyz spustim gparted tak me to napise nedetekovana  zadna  zarizeni

Já ti nwm, ale podle toho obrázku máš málo místa na disku... Máš tam křížek a ne fajfku.

vtx

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 09 Ledna 2011, 11:58:35 »
A v BIOSe sa nedá nejako nastaviť ta SATA?

bude muset přepojit káblík na mechanice.

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #23 kdy: 09 Ledna 2011, 12:28:21 »
ten disk je  1TB  a  mam na  nem jen widle takze  tam nebude  malo mista  urcite  ne   a  jinak   tady sou obrazky z biosu a jeden co sem zkousel unstalaci z windowsu

azuro

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 09 Ledna 2011, 12:31:26 »
ten disk je  1TB  a  mam na  nem jen widle takze  tam nebude  malo mista  urcite  ne   a  jinak   tady sou obrazky z biosu a jeden co sem zkousel unstalaci z windowsu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.