Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tisk více stran na jedné?  (Přečteno 6257 krát)

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
Tisk více stran na jedné?
« kdy: 12 Prosince 2006, 21:24:36 »
Zdravim všechny nadšence. Existuje v linuxu a potažmo zkoušel to někdo v (*)Ubuntu? Je to obdoba programu FinePrint pro Windows, který vytvoří, něco jako virtuální tiskárnu a výstupní dokument lze navolit tak, aby se např. 3 stránky tiskly na jedné. Četl jsem něco o PSutils na ABClinuxu.cz,ale to mi nepřijde příliš "user-friendly". Jsem na to hodně zvyklý a rád bych to zprovoznil na Edgym, kterého jsem nainstaloval v práci. Dík
Aj dont spíík ííngliš :)

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2006, 21:57:03 »
standardne cez tlacovy driver v kde to ide :) staci si tam len nadefinovat filtre, ak chces tlacit brozurku..a uz to bezi ... :))  .. .pri viac stranach na jednu to ide priamo :)
http://www.flickr.com/photos/32548745@N00/320711989/
http://www.flickr.com/photos/32548745@N00/320712010/
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 12 Prosince 2006, 22:35:52 »
No jo, ale to je pouze pro nastavení pro KDE aplikace ne ... viz KPDF? Zkus to zvolit v jakémkoliv dokumentu z OoO. To podle mě nejde :(

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2006, 06:16:24 »
Nevím, jestli je odoba FinePrint pro Windows i v Ubuntu. Ale pokud chci tisknout více stran v OpenOffice, tak to dělám takto:
Tisk více stran na jeden list papíru:
V režimu náhledu tisku máte možnost tisknout více stránek na jeden list papíru.
1.Zvolte Soubor - Náhled tisku.
2.Udělejte jedno z následujícího:
Pro tisk dvou stránek vedle sebe na jeden list klepněte na panelu nástrojů Náhled tisku na ikonu Náhled: dvě stránky .
Pro tisk více stránek na jeden list klepněte na panelu nástrojů Náhled tisku na ikonu Volby tisku náhledu  on the Page Preview a nastavte požadované volby.
3.Klepněte na ikonu Tisk náhledu .

Příručka:

Při zaškrtnutí tohoto pole se budou dokumenty tisknout ve formátu příručky. Formát příručky v OpenOffice.org Writer je následující:
Pokud tisknete dokument se stránkami na výšku na papír na šířku, vytisknou se dvě protilehlé strany příručky vedle sebe. Pokud vaše tiskárna zvládá oboustranný tisk, můžete vytvořit příručku z dokumentu ihned. Pokud vaše tiskárna zvládá pouze jednostranný tisk, nejprve vytiskněte přední strany s volbou Pravé stránky, poté celý štos papírů vložte znovu do zásobníku tiskárny a vytiskněte dokument s volbou Levé stránky.

Výcuc jsem udělal z Nápovědy OOo.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 13 Prosince 2006, 09:04:30 »
do teraz som tlac z inich aplikacii riesil tak, ze som najskor vytvoril pdf...a az potom to cele naklikal v kpdf ;))
== linuxove minimum ==

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 13 Prosince 2006, 09:24:17 »
Citace: randy
do teraz som tlac z inich aplikacii riesil tak, ze som najskor vytvoril pdf...a az potom to cele naklikal v kpdf ;))
Trochu krkolomné né? Nicméně funkční ;)

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 13 Prosince 2006, 11:42:31 »
Citace: Beetljuice
Trochu krkolomné né? Nicméně funkční ;)
./.. a zadarmo (nie ako fineprint) :))
== linuxove minimum ==

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2007, 15:02:31 »
Evince to umí, je v Gnome, umí různá nastavení tisku, zrovna tisknu *.pdf, chce to vyzkoušet i jiné formáty
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 15 Února 2007, 22:32:03 »
nejde mi to, exportujem do *.pdf, otvorim cez evince, dam tlac, vyberiem tlaciaren, nastavim Pages per sheet: 2 a aj tak mi vytlaci iba jednu..ma to stve, bo viem, ze v kubuntu to ide.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Pavelp

• Host
« Odpověď #9 kdy: 16 Února 2007, 06:41:01 »
Jestli pouzivate Cups, jsou tam nejaky filtry. Zkousel jste ?

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 16 Února 2007, 09:47:08 »
uprimne sa do toho nevyznam, takze pochybujem, ze by som omylom nejake filtre skusal :). za radu budem moc vdacny, bo cez system->sprava->tlaciarne->Vlastnosti Laserjet-5L sa sice k niecomu dostanem, ale nakolko pouzivam miestnu tlaciaren, tak nemozem nastavovat ci sa jedna o tlaciaren CUPS ci ako.

Pavelp

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16 Února 2007, 13:43:30 »
I lokalne se tiskne pres CUPS. Takze pokud je pouzit jako tiskovy system CUPS - nejpravdepodobnej bude, tak je potreba to prolezt a ty filtry tam najit. Je to nekde ve vlastnostech, nastaveni tiskarny, nejsem ted u linuxu, nevim presne.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 16 Února 2007, 18:09:48 »
nie som si isty ci hovorim recou tvojho kmena :). nasiel som /etc/cups, ale neviem co dalej a ako sa menia filtre. jedinu relevantnu zmenu som nasiel pri vlastnostiach tlaciarne, kde sa dal menit ovladac.

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 16 Února 2007, 18:35:33 »
V Kubuntu se to nenastavuje pod Tiskárna/Vlastnosti, ale pod Správce tisku/Příkazy.
Já vím, máš Ubuntu, já jen, že to může být jinde než hledáš.
PS: filtr na tisk více stránek tam sice vidím, ale prozatím moc netuším co s ním. I když ho vyberu ze seznamu a dám OK, tak se nevybere a po kontrolním opětovném otevření formuláře je tam zas defaultní "Textový filtr Enscript":(
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Pavelp

• Host
« Odpověď #14 kdy: 17 Února 2007, 08:47:08 »
Ja o tom taky nic nevim, jen si matne vzpominam, ze jsem to tam videl, kdyz jsem bojoval s Cupsem.
dumi: Uz jste splynul s proudem nasich myslenek? Kmen Kubuntu se s kmenem Gubuntu domluvi malokdy :-)

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 18 Února 2007, 09:34:00 »
Citace: filo
já jen, že to může být jinde než hledáš.
ano, spravne, zjavne je to uplne inde ako hladam..
vyraznymy gestami obidvoch ruk zdravim prislusnikov kmena kubuntu a dymovymi signalmi znacim, ze som na nic neprisiel a asi si musim pockat na radu nejakeho mojho domorodca..

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 24 Února 2007, 20:57:04 »
Potreboval jsem, aby se mi PDF vytisklo na 2+2 strany na jednom listu:

Takze sem doinstaloval PDF tiskarnu
(dvema kliknutima podle navodu:
http://www.chovancik.cz/2006/12/02/tisk-dokumentu-do-pdf-v-ubuntu-606-dapper-a-610-edgy-eft/
)
Vytisknu to do PDF, aby na jednom listu byly dve strany a pak to vytisknu (sude, liche stranky) na normalni tiskarne.

Tak to je asi nejjednodussi reseni, jak tisknout oboustrane cokoliv, kdyz mi tiskarna nedokaze oznamit, ze mam obratit listy v zasobniku (Konica Minolta PagePro 1300W)
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 24 Února 2007, 20:59:45 »
Jo a jeste poznamka, kdyby nekdo zkousel tisknout ve VirtualBoxu, tak si pred tiskem zvyste pamet RAM nebo tisknete po mensich (max 20 stran oboustrane s 196MB RAM), pac pak vam muze tiskarna zahlasit (jako me po 40ti stranach), ze se kousl papir, i kdyz to neni pravda (proste nema dost virtualni pameti - to zahlasily i Wokna, ale az po chvili)
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 06 Března 2007, 15:07:31 »
tak sa mi teda podarilo vyriesit problem tlacenia viacerych stran na jednej v mojom ubuntu: exportujem dokument do pdf a otvorim ho v Acrobat Readerovi, ktory normalne viac stranok na stranu tlaci. parada. evience nefunguje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.