Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internet jede a nejde zároveň - help  (Přečteno 3748 krát)

LostWithMap

• Návštěvník
Internet jede a nejde zároveň - help
« kdy: 31 Ledna 2011, 12:26:00 »
Dobrý den, před několika dny jsem si nainstaloval ubuntu, po dlouhé sérii problému s windows jsem se rozhodl přejít na jiný systém. Ubuntu jsem vyzkoušel již v minulosti ve verzi 9 ,ale kvůli problémům s internetem( stejné jako mam dnes), jsem zase odinstaloval. Ubuntu 10.10 mám spolu windows  na mém laptopu ( je to jediný počítač co mám a potřebuju ho k práci). Po instalaci jsem se obával ze mi zase nebude fungovat internet, ale nestalo se, vše fungovalo jako hodinky, byl jsem ze systému nadšený… bohužel přestal pracovat( zřejmě po aktualizaci) a jsem v úplně stejné situaci jako u verze 9 ( u ní ale nejel už na začátku). Když spustím prohlížeč firefox načte se sice stránka ale jen na půl..chybí obrázek google mimo jiné.. pokud něco napíšu a dam vyhledat tak sice vyhledá stránky a vypíše( grafika pořád chybí), ale stránky nejdou otevřít..na liště jede načítání, ale nikdy se nic nenačte. Kdyby internet prostě jen nefungoval, tak bych se na to vykašlal, ale proč funguje vyhledávání, ale samotné otevření stránek nefunguje? Ubuntu se mi velice líbí a rád bych u něj zůstal, bohužel bez internetu je mi k ničemu. Pokud přepnu do windows jede internet bez problémů. Za všechny rady děkuji.. předem upozorňuji, že se v pc moc nevyznám, jsem jen uživatel co ho využívá k práci. Děkuji   

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Internet jede a nejde zároveň - help
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2011, 12:51:26 »
Tak předně bych se podíval, jestli náhodou nemáš zapnuté ipv6. Řešilo se to tu mockrát, jde to vypnout např. přes applet NetworkManager, pohledej...
P.S.
Tobě kromě internetu nefunguje také klávesa enter? Ten "superodstavec" se fakt nedá číst :-)

LostWithMap

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2011, 18:53:56 »
v eth0 mám ipv6 ingnore.. takže nevím

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2011, 08:52:50 »
Zkontroloval bych nastavení sítě, jestli je totožné s nastavením ve Windows ...tzn:
- IP, maska, brána, DNS

- ve widlích zjistíš přes příkazový řádek (START > a do textového pole pro vyhledávání napiš: "cmd" > ENTER). V nově vytvořeném okně napiš: "ipconfig -all" a hledej nastavení v IPv4
- v linuxech do příkazového řádku napiš "ifconfig", tady zjistíš IP, masku, bránu a DNS zjistíš výpisem z příkazového řádku: cat /etc/resolv.conf

Tohle je univerzální metoda...pokud máš IP nastaveny staticky, dá se zjistit normálně v GUI

Pokud ti všechno sedí jak má, můžem bádat dál..zkusil bych každopádně i ping na ty stránky, které ti nefungují...v příkazovém řádku např:
ping www.seznam.cz
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Marcos.MM

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2011, 15:31:29 »
Snad nevadí, že vstoupím do této diskuze,ale mám vcelku podobný problém. Na starším pc je nainstalované Ubuntu 10.10, vše funguje jak má, až na internetové připojení. Ping funguje kamkoliv, ať v lokální síti na router či další pc, tak ven do internetu. Webové stránky seznam, google atd., potud vše ok. Ale v prohlížeči se dostanu jen na google, nikam jinam už ne. Seznam, centrum, ani nikam jinam. Prohlížeče Firefox, Chrome, v obou se to chová stejně, takže to nebude záležitost prohlížeče. Výstupy příkazů ifconfig, route - vše ok, při porovnání s dalšími linuxovými pc v síti. Linux používám na dalších dvou pc doma, to znamená server + laptop, a vše funguje ok. Takže konfigurací routeru to také nebude. Podotýkám, že instalace Ubuntu je nová, v podstatě bez dalších doinstalovaných programů atd. Nějaký tip na řešení? Děkuji.
« Poslední změna: 02 Února 2011, 15:56:16 od Marcos.MM »
Asus G73 + BackTrack 4 H4F

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2011, 23:14:46 »
Snad nevadí, že vstoupím do této diskuze,ale mám vcelku podobný problém. Na starším pc je nainstalované Ubuntu 10.10, vše funguje jak má, až na internetové připojení. Ping funguje kamkoliv, ať v lokální síti na router či další pc, tak ven do internetu. Webové stránky seznam, google atd., potud vše ok. Ale v prohlížeči se dostanu jen na google, nikam jinam už ne. Seznam, centrum, ani nikam jinam. Prohlížeče Firefox, Chrome, v obou se to chová stejně, takže to nebude záležitost prohlížeče. Výstupy příkazů ifconfig, route - vše ok, při porovnání s dalšími linuxovými pc v síti. Linux používám na dalších dvou pc doma, to znamená server + laptop, a vše funguje ok. Takže konfigurací routeru to také nebude. Podotýkám, že instalace Ubuntu je nová, v podstatě bez dalších doinstalovaných programů atd. Nějaký tip na řešení? Děkuji.
ze by problem s DNS? zkus dat do prohlizece 77.75.72.3 (ip adresa seznamu), kdyz to bude fungovat, tak si nastav jako DNS server napr. 8.8.8.8
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Marcos.MM

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Února 2011, 18:33:32 »
MacHala: Díky za tip. Každopádně první věc, co jsem pro řešení tohoto dělal byla změna DNS v resolv.conf na tu od google. A bohužel žádná změna. A zadání IP seznamu také nepomohlo, vše stejně špatně. Vážně už nevím co s tím.

Marcos.MM

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Února 2011, 03:31:51 »
Tak v mém případě se jednalo o problém s integrovanou síťovou kartou na základní desce, nějaká SIS. Po zapojení externí síťovky s chipsetem Realtek šlape vše bez problémů. Zajímavé je, že pod Windows XP, které na tom pc doteď byly, nebyl žádný problém. No nic, hlavně že vyřešeno. I tak díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.