Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze zapnout PC [vyřešeno]  (Přečteno 8204 krát)

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Nelze zapnout PC [vyřešeno]
« kdy: 06 Ledna 2011, 08:52:54 »
Ahoj, mám problém. Nechal jsem si postavit PC za účelem HTPC s vizí Ubuntu a XBMC jako mediálního centra.

MB: GIGABYTE 880GM-UD2H - AMD 880G/ SB850, PCIe x16, DDR3 1800, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, FW, DVI, HDMI, mATX, 8ch audio, scAM3

CPU: AMD Athlon II X2 250 rev. C3

4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-27 KINGSTON HyperX XMP BOX - vhodné pro DualChannel

Case: ANTEC Fusion Remote HTPC Enclosure - stříbrná (silver), ATX HTPC, low profile, 1x5.25", 2x3.5", 2x ventilátor, se zabudovaným IR od Soundgraph

Stává se mi, že po vypnutí (třeba přes noc) nemůžu PC zapnout ani vypínačem na case ani DO. Pomůže až několikeré vypnutí a zapnutí vypínače na zdroji, než se chytne.
Chci se zeptat zda to vypadá na HW problém v desce, nebo dělám něco špatně. Z normálního PC tohle neznám, tak nevím.
Druhá věc je to, že mi blbne zvuk při přehrávání DVD, resp. stane se že nejde vůbec a napíše mi to že nastala chyba při inicializaci zvuk. zařízení, ale jiné zvuky jdou, avi, audio.

Přemýšlím, zda mám reklamovat, ale protože bych to musel posílat poštou, tak se nejdřív ptám, zda to není nějaká chyba nastaveni BIOS, nebo OS

Díky

« Poslední změna: 01 Února 2011, 18:34:38 od Pavel Půlpán »

Rover623

Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2011, 10:38:49 »
Reklamovat,to že se PC nechytá ani na pokyn od tlačítka zapojeného do desky svědčí o tom,že je něco s deskou nebo se zdrojem.Navíc Gigabyte jsou jedny z nejhorších desek které jsem kdy viděl (pokud pominu staré desky od FIC a Tomato),absolutně nechápu kdo tu (po českém internetu) rozšířil tu fámu,že Gigabyte dělá kvalitní desky,ale od jisté doby se to papouškuje na všech fórech.

Vzhledem k faktu,že ti blbne i zvuk,tipoval bych na vadu desky a pokud to bude možné zkus se s prodejcem domluvit o výměně za jinou značku

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #2 kdy: 11 Ledna 2011, 00:07:00 »
Reklamovat,to že se PC nechytá ani na pokyn od tlačítka zapojeného do desky svědčí o tom,že je něco s deskou nebo se zdrojem.Navíc Gigabyte jsou jedny z nejhorších desek které jsem kdy viděl (pokud pominu staré desky od FIC a Tomato),absolutně nechápu kdo tu (po českém internetu) rozšířil tu fámu,že Gigabyte dělá kvalitní desky,ale od jisté doby se to papouškuje na všech fórech.

Vzhledem k faktu,že ti blbne i zvuk,tipoval bych na vadu desky a pokud to bude možné zkus se s prodejcem domluvit o výměně za jinou značku
Súhlasím s Roverom.Je to silný HW problém.Ale nemusí to byť vyložene tá doska.Zdroje sa zvyknú tiež niekedy nepodariť.Hlavne čo sa tých lacnejších týka.Ale na to máme tých krásnych (v prípade NB škaredých[nemožnosť rozoberať ;D s výhražkou stratenia záruky ]) počas ktorých môžeš železo natrepať hneď do obchodu a oni ti dajú nové.Za predpokladu výrobnej chyby a nie nešikovnosti majtela.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2011, 15:59:22 »
Jo je to čerstvé zboží a tak to asi dopadne reklamací, jen se mi to nechtělo zbytečně posílat, pokud by to byla nějaká prkotina. Každopádně díky

Rixx

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1163
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #4 kdy: 11 Ledna 2011, 16:04:20 »
Nemôžeš ho zapnúť tak, že sa nezapne vôbec, alebo roztočí ventilátory ale nič viac? Ja som skladal jedno PC (moje prvé a bohvie či nie aj posledné) podľa návodu z netu, tiež sa nechcelo zapnúť, ale vetráky točilo a bolo to ževraj kvôli distančným podložkám - skratovalo to dosku.

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #5 kdy: 11 Ledna 2011, 16:18:50 »
Nemôžeš ho zapnúť tak, že sa nezapne vôbec, alebo roztočí ventilátory ale nič viac? Ja som skladal jedno PC (moje prvé a bohvie či nie aj posledné) podľa návodu z netu, tiež sa nechcelo zapnúť, ale vetráky točilo a bolo to ževraj kvôli distančným podložkám - skratovalo to dosku.
Každopádne to netreba otvárať a ničiť plomby(ak sú) lebo dojdeš o záruku.Radšej poslať a nech to vymenia než aby to bola výrobná vada s domácim 'servisom' a stratením záruky.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Rixx

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1163
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #6 kdy: 11 Ledna 2011, 16:20:34 »
To je jasné...ten čo som spomínal, tiež skončil v servise. Mňa by to totiž nenapadlo, že môže byť chyba v takej veci.

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #7 kdy: 12 Ledna 2011, 07:58:25 »
No je to takové divné, protože proud tam jde, svítí podsvícení displaye, ale nejde ani tlačítko na panelu, ani na DO, větráky se netočí ani na zdroji ani ve skříni, na CPU není vidět. Pak to musím několikrát (někdy jen jednou) vypnout na zdroji, dokud nezhasne display a pak se to najednou chytne a jde to zapnout i dálkou i na panelu. Pokud to není vypnuté dlouho, tak to zapnout jde, ale pokud to nechám třeba přes noc, tak už to druhý den nezapnu. Každopádně večer jsem zabalil a dnes to jde na reklamaci, ať se s tím pere někdo jiný. >:(

Rixx

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1163
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #8 kdy: 12 Ledna 2011, 08:11:41 »
Tak to vyzerá na zdroj, mal som podobný problém. Musel som na noc PC vypínať z elektriky, aby som ho ráno zapol. Nový zdroj to vyriešil. Daj potom vedieť, čím to bolo.

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2011, 20:08:46 »
To som aj ja zvedavý.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #10 kdy: 20 Ledna 2011, 23:11:06 »
Dnes mi napsali, že vyměnili zdroj a posílájí zpět, tak jsem zvědav... :-\

Rixx

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1163
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #11 kdy: 21 Ledna 2011, 17:42:24 »
:D No mne odišlo akurát jedno z PC. Hláška System Failed CPU Test z reproduktorov. Čo už :)

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #12 kdy: 21 Ledna 2011, 22:46:17 »
Ja sa práve chystám oživovať starú základnú dosku.Výmena kondenzátora. 8)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC
« Odpověď #13 kdy: 22 Ledna 2011, 17:37:58 »
Tak to v pátek přišlo, zatím to funguje, tak snad bude klid ???

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #14 kdy: 23 Ledna 2011, 10:56:26 »
Držím palec :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #15 kdy: 31 Ledna 2011, 12:30:51 »
Zatím šlape jako "švýcarské auto" !!!

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #16 kdy: 31 Ledna 2011, 12:53:54 »
To som rád, že sa niekto teší...a stroj prišiel celý ako bol?Aj s OS?A nenadávali, či dokocna nehádzali vinu na Linux? Sú takí odborníci v niektorých predajniach/servisoch.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #17 kdy: 31 Ledna 2011, 15:42:29 »
Ne, nikdo nefrflal, vše v pohodě. Byl to sice trochu boj se systémem (Alza.cz) protože zásilka došla v pátek, ale následující středu ještě pořád nebyla v systému přijatá. Nakonec ve čtvrtek zpráva, že je vše vyřešené, že vyměnili zdroj. Sice se prý závada neprojevila(nechápu jak je to možné, když mě to nešlo zapnout prakticky ani jednou????) ale zdroj vyměnili preventivně.... PC přišlo jak odešlo. Mám tam dual boot Ubuntu/Win7 ale teď uvažuju, že Win půjdou pryč úplně a udělají místo na data. Jen se rozmýšlím, zda udělat čistou instalaci, nebo je jen nějak odstranit z disku. Porozhlédnu se ve fórech co s tím provést, abych nemusel vše instalovat znovu, XBMC, filmy, alba atd...

Zajímavé je i to, že zmizely problémy se zvukem?..

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #18 kdy: 31 Ledna 2011, 22:13:28 »
Tak NTFS partíciu môžeš zmazať a o to zväčšiť EXT4 partíciu.Všetko to elegantne zvládneš cez LiveCD v Gparted.Ale pokial by som mohol nejaké distro odporučiť, tak mne sa pozdáva http://distrowatch.com/table.php?distribution=element a čo ťa stála ta sranda(PC)?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #19 kdy: 01 Února 2011, 14:55:06 »
Díky za rady. Stálo to i s montáží a zárukou cca 14tis. včetně bezdrátové kl. Jenom ten case stál 3500!!! ale je parádní, tichoučkej a vypadá fakt skvěle. http://www.alza.cz/antec-fusion-remote-htpc-enclosure-d105181.htm

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC [VYŘEŠENO]
« Odpověď #20 kdy: 01 Února 2011, 17:55:54 »
Díky za rady. Stálo to i s montáží a zárukou cca 14tis. včetně bezdrátové kl. Jenom ten case stál 3500!!! ale je parádní, tichoučkej a vypadá fakt skvěle. http://www.alza.cz/antec-fusion-remote-htpc-enclosure-d105181.htm
Hej hej je sexuálny. A čo tam máš za HW? Vymazal si tu NTFS? Alebo si rovno inštaloval Element?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47
Re: Nelze zapnout PC [vyřešeno]
« Odpověď #21 kdy: 01 Února 2011, 21:18:58 »
AMD Athlon II X2 250, ARCTIC Alpine 64 PRO, 500-2000rpm, kapalinové ložisko, WESTERN DIGITAL Caviar Green 1000GB, SATA II, 64MB cache, IntelliPower, 8.9ms, GIGABYTE 880GM-UD2H - AMD 880G/ SB850, PCIe x16, DDR3 1800, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, FW, DVI, HDMI, mATX, 8ch audio, scAM3, 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-27 KINGSTON HyperX XMP BOX, Lite-On iHOS104-32 SATA černá - BD-ROM 4x, DVD-ROM 8x, CD-ROM 32x, retail

s diskem jsem zatím nic nedělal, místo zatím je a Win7 si nechávám v záloze, kdyby děti chtěli nějaké hry. Jen jsem zatím ještě nerozchodil ten LCD panel... :-\

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nelze zapnout PC [vyřešeno]
« Odpověď #22 kdy: 01 Února 2011, 21:40:07 »
Riešiš to tu dakde? Ak áno daj link.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 47

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.