Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení monitoru (zesvětlení) [vyřešeno]  (Přečteno 5365 krát)

Lama Vikuňa

• Návštěvník
Nastavení monitoru (zesvětlení) [vyřešeno]
« kdy: 14 Prosince 2006, 18:14:53 »
Dobrý večer.
Nainstalovala sem si ovladače ATI podle návodu na WIKI, všechny zkoušky správnosti fungují, jenže problém je v tom že já nevím jak se mám dostat do nějakého nastavení, kde si potřebuju zesvětlit monitor, mám starý monitor a je tmavý, není to sice tak hrozný, že by se to nedalo skousnout, ale stejně mi to v některých věcech vadí. Na WIKI byl sice nějaký příkaz aticonfig, když ho zadám tak se mi tam cosi oběví, no ale v tom se fakt nevyznám ....
Jo a ještě taková drobnost: nějak mi blbnou stránky UBUNTU, když vstoupím na hlavní stránku tak tam mám nějaké WARNING atd je to anglicky a moje angličtina je fakt chabá.... no mám tam něco přes celou stránku a až když jedu dolů tak je tam teprv ta stránka ... a s WIKI mám občas to samé ale jenom někdy .... "to" na hlavní stránce tam mám už asi dva dny .... je to nějaká moje chyba ? Špatné nastavení mozzily ? Poraďte hlavně s tím nastavením ATI ....

Hezký zbytek večera .. Adéla
« Poslední změna: 29 Října 2007, 17:57:12 od Anna Taliánová »
KUBUNTU 6.06 ...

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Nastavení monitoru(zesvětlení) [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 14 Prosince 2006, 19:37:46 »
Výpis aktuálnej gammy:
Kód: [Vybrat]
xgammaZosvetlenie napr. na 2.0:
xgamma -gamma 2.0Ďaľšie možnosti:
xgamma --helpPo reštarte si to nastavenie nedrží. Ale je tu možnosť si vložiť ten príkaz aby sa vykonal po spustení v Gnome: Systém/Predvoľby/Sedenia/Programy pri štarte
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Lama Vikuňa

• Návštěvník
Nastavení monitoru(zesvětlení) [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 14 Prosince 2006, 20:03:10 »
Moc děkuju za radu , funguje to i po tom restartu .... a je to mnohem lepší než předtím .... děkuju
KUBUNTU 6.06 ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.