Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Uspání do paměti  (Přečteno 4377 krát)

Yarin

• Návštěvník
Uspání do paměti
« kdy: 01 Února 2011, 16:41:55 »
Ahoj všem, na začátek chci říct, že sem nováček :) jde o uspání do paměti.. pokud počítač uspim a poté ho zapnu tak se mi nezapne displej. Nevíte čim by to mohlo bejt? (ubunto 10.04. , NTb MSI)

Yarin

• Návštěvník
Re: Uspání do paměti
« Odpověď #1 kdy: 01 Února 2011, 16:52:05 »
joo a swap 4gb (ram 2gb) a uspavani v xp normfunguje

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 01 Února 2011, 18:49:41 »
Tohle je bohužel chyba výrobce,proto aby uspání fungovalo na Windows je potřeba minimálně 4 chyb v ACPI standardu aby to šlo ve Windows uspat.Máš dvě možnosti,zkus updatovat BIOS na nejnovější verzi nebo můžeš zkusit balík tuxonice

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 01 Února 2011, 20:19:20 »
Tož to svätá pravda.To ACPI je neštandartný štandart :)...každý výrobca ho chápe trošku inak a potom tu máme podobné problémy. Ja som upgradoval BIOS a nezobrazuje sa mi stav baterky :-[. Nanešťastie ten BIOS nejde vrátiť späť. Upgrade ide iba z WinXP a Vista. Upgrade bol z winxp a potom som skúsil z Visty(posledná nádej) upgrade na iný.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Yarin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Února 2011, 21:22:41 »
no ten ntb je už 4-5 let starý, a když byl na reklamaci tak tam davali nejnovější BIOS, novjejší asi už neni. Tož jestli to dobře chápa tak v tom ACPI jsou chybi aby to fungovalo na WIN... a co ten balíček jaký s tim máte zkušenosti vy? Do biosu se pouštět opravdu nebudu :))

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Února 2011, 21:38:37 »
S tými chybami si naozaj netrúfam tvrdiť, že to tak naozaj je.Tuxonice ak sa nemýlim je patch do jadra.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Yarin

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Února 2011, 21:44:58 »
skusim a dam vedet jak sem dopadl...

Yarin

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Února 2011, 22:04:57 »
musim to odinstl, jak mile sem ten balik nainstaloval tak nenabotuje ubuntu (ani v recovery mode) musel sem ho spusti pres jinou verzi,,,

Yarin

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Února 2011, 22:13:05 »
a ještě sem se chtěl zeptat, ve win kdyz dám režim spánku tak se vypne hdd a zacne blikat diodka jako že pc spí, když dam režim hybernace tak se pc vypne a když ho zapnu tak jede od místa kde sem skončil...logický, takhle to funguje, ale když dám v ubuntu uspat do paměti což vlstně znamená, že by se měl pc vypnout a uložit systém (asi na swap) tak se pc nevype, vypne se pouze hdd a blika ikonka ... to preci neni mozny aby to bylo boisem

jAster_BA

• Závislák

Yarin

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 01 Února 2011, 22:25:11 »
více méně se dá říct, že je to prostě dělaný primárně pro win ...

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 01 Února 2011, 23:06:34 »
více méně se dá říct, že je to prostě dělaný primárně pro win ...
Ťažko povedať. Jedno je isté a to je fakt, že v prípade nového HW je výrobca ba až nútený aby takýto OS(Win) podporoval a to aspoň do takej miery aby to bolo nenápadné keď niečo nefunguje správne. :)

apin

• Návštěvník
    • kekel
« Odpověď #12 kdy: 21 Července 2011, 16:30:02 »
Zdravím přátelé.
Znenadání se mi vyskytl problém s uspáváním 10.04 LTS na notebooku DELL Vostro 1220 (http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2009/dell-vostro-1220)
Uspávání do paměti používám (používal jsem) prakticky pořád bez sebemenšího problému(jednou-dvakrát do týdne ho vypnu regulérně). Včera večer dávám notebook uspat do paměti, systém se evidentně uspí, disk vypne, ale obrazovka svítí dál a větráček fouká. Z tohoto stavu pomůže pouze vypnout notebook natvrdo.
Zkoušel jsem už všechno možné včetně připojení/odpojení periferieí/adaptéru, vždy se počítač uspí pouze softwarově, hardwarově napůl stále běží, jediná možnost je ho vypnout natvrdo podržením tlačítka On/OFF
Stejné projevy jsou i u uspání na disk. Navíc při bootování nemůžu vyvolat GRUB, abych zkusil starší jádro...
V poslední době žádné nové aktualizace nebyly, akorát jsem odinstaloval Virtual Box a nainstaloval ten novější z ofic. stránek (kvůli podpoře USB), nicméně i poté ještě šlo několik dní uspávat počítač do paměti bez potíží.
Docela mě to štve, protože zrovna jak napotvoru potřebuji ntb s sebou všude tahat kvůli práci a čekat než mi nabootuje z vypnutého stavu je otravné...

Stalo se to také někomu? Doporučí mi někdo nějaký postup, co vyzkoušet, než se pustím do reinstalu?

Rover623

« Odpověď #13 kdy: 21 Července 2011, 20:37:09 »
Zkus povýšit verzi na systému na 10.10, je tam novější jádro, to by mohlo pomoct. Případně můžeš zkusit nacpat jádro z Mavericka do Lucida, to by mělo jít

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 23 Července 2011, 14:29:41 »
Alebo skompilovať pomocou nástroju čo mám dole v popise...

apin

• Návštěvník
    • kekel
« Odpověď #15 kdy: 26 Července 2011, 22:39:04 »
Tak opravdu to dělal ORACLE Virtual BOX  :o
Dal jsem na vaše rady, zkusil updatnout na 10.10, ale bez výsledku...
Před zamrznutím při dalším pokusu o uspání se mj. vypsala hláška o spouštění nějaké části virtual boxu.
Po úplném odinstalování virtual boxu se notebook zase dá normálně uspávat :)

Drtikol

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 27 Července 2011, 12:46:04 »
Ahoj
Yarin: mám taky ntb MSI a stejně jako Tobě mi nefungovalo uspání do paměti v Ubuntu 10.04 ani v 10.10. Ale po přechodu na 11.04 už to funguje bez problémů :) Pokud se ti nechce přecházet, můžeš zkusit tenhle návod: http://thecodecentral.com/2011/01/18/fix-ubuntu-10-10-suspendhibernate-not-working-bug
Sám jsem ho nezkoušel, ale komentáře vypadají slibně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.