Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s X-kami: ovládač na Intel i845, jak nahradit verzi z PPA za původní?  (Přečteno 1059 krát)

vlado908

• Návštěvník
Dobrý deň,

mám Ubuntu 10.10, zistil som problém pri prehrávaní videa - sekalo, skúsil som to vyriešiť nainštalovaním ovládačov z neoficiálneho repozitára http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/x-updates/ubuntu. Namiesto opravenia problému teraz sa mi zle vykresluje obraz ponuky sú namiesto bielej modré a všeljaké iné problémy. Prehrávanie videa som v MPlayery už vyriešil, tým že som nastavil väčšiu cache - to funguje, ale neviem ako odstrániť balíky z toho neoficiálneho repozitára. Skúšal som aj UbuntuTweak nástroj na odstránenie PPA, ale problém pretrváva.

Za radu vopred ďakujem.
« Poslední změna: 04 Února 2011, 10:29:45 od Filip Dominec »

vlado908

• Návštěvník
Zdá sa že sa mi to podarilo opraviť. V recovery móde som cez aptitude odinštaloval celý xserver-xorg a znovu ho nainštaloval. Ešte som skontroloval /etc/apt/xources.list či tam je dotičný repozitár zakázaný.

Momentálne to funguje tak ako to má, aspoň to tak vyzerá.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Ak mozes pracovat v grafike(aspon obmedzene) tak by nestacilo v synaptic-u vynutit verziu baliku a potom tu novu odinstalovat?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vlado908

• Návštěvník
Najprv som všetky X-kové balíčky chcel preinštalovať v Synapticu, ale keď som natrafil na ten nezbedný balíček xserver-xorg, ktorí má kopce závislostí  bál som sa že ak ho budem preinštalovávať že mi spadne systém. Tak som to radšej urobil cez konzolu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.