Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.10: uchování změn nastavení  (Přečteno 732 krát)

mvlach

• Návštěvník
Ubuntu 10.10: uchování změn nastavení
« kdy: 25 Února 2011, 06:36:34 »
Ahoj,

po instalaci U 10.10 mě trápí především toto:

1. mám standardně nastavenou klávesnici Czech a tu nechci. Přidal jsem si tedy Czech QWERTY a odebral tu první. Bohužel si systém tyto změny nepamatuje a pokaždé musím znovu klávesnici odebrat.
 2. po přihlášení musím manuálně vybrat, ke které síti se má připojit. Potom chce odemknout klíčenku. Chtěl bych, aby se připojit automaticky, jako v ostatních distribucích.

Díky za radu.

Míla

aloisam

• Host
Re: Ubuntu 10.10: uchování změn nastavení
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2011, 19:34:48 »
1. je to bug. Odhlaš se ze sezení, v přihlašovací obrazovce vyber to který rozložení klávesnice chceš používat, přihlaš se, a pak teprve odeber to co nechceš používat.

2. klik pravým na ikonu network managera v panelu → Upravit připojení.. Vybrat tu síť o kterou se ti jedná a zkontrolovat jestli má zaškrtnutý: Připojovat se automaticky. Což by ale asi mělo být, já jsem to naopak musel u některých odškrtávat, aby se mně ntb nepřipojoval sám.. Heslo po tobě chce klíčenka, protože nejspíš máš nastaveno automatický přihlášení a to se jí nelíbí.. http://wiki.ubuntu.cz/Kl%C3%AD%C4%8Denka#Zru.2BAWE-en.2BAO0_zad.2BAOE-v.2BAOE-n.2BAO0_hesla

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.