Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDevelop - Chybějící šablony [vyřešeno]  (Přečteno 1717 krát)

Ebola

• Návštěvník
KDevelop - Chybějící šablony [vyřešeno]
« kdy: 10 Března 2011, 12:32:20 »
Ahoj, chystám se začít programovat pod linuxem v céčku, ale narazil jsem na jeden takový problém.

Když spustím KDevelop a vyberu nový projekt, tak mám v šablonách jenom C++ a nic více. Brouzdal jsem po internetu, nicméně zjišťuji že standardně by tam měla být celá sada šablon pro různé jazyky. Prolezl jsem nastavení a co bylo v mých silách tak prohledal, nicméně řešení problému nenašel. Setkal se někdo s něčím takovým, popřípadě ví někdo co s tím?

Screen
« Poslední změna: 11 Března 2011, 10:34:23 od Tadeáš Pařík »

premet

• Host
Re: KDevelop - Chybějící šablony [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2011, 12:55:33 »
Pro Kdevelop 4 ne e, možná pro starší trojkovou verzi, ale tenhle podporuje jen C++ a jen plugin pro PHP myslím.

Ale to ti určitě nebrání použít Cčko v KDevelopu, ale pokud s C začínáš, možná je lepší se naučit kompilovat ručně (KDevelop jako editor použít můžeš, je celkem dobrej) a osahat si i tohle ať víš jak to funguje, není to nic složitého.
« Poslední změna: 10 Března 2011, 12:57:12 od Honza Grulich »

Ebola

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Března 2011, 13:43:58 »
A nejde to tam nějak přidat?

Na univerzitě nám postup ukazovali a bylo to naprosto totožné jako např. zde http://arstechnica.com/reviews/004/software/kde-3.2/kdevelop2.png (asi starší verze). Údajně to je snad to nejlepší pro céčko pod linuxem, líbí se mi že to je podobné jako Dev-C na Windows.
Nebo existuje něco podobného?

Programoval jsem v asm/VB/Delphi pod Windows, takže co se týče programování nejsem úplně na nule, spíše se mi jedná o zprovoznění nějakého prostředí pod linuxem. Zkusím dát něco do kupy podle linuxsoftu.
« Poslední změna: 10 Března 2011, 13:46:22 od Ebola »

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Března 2011, 15:41:14 »
Ale jak říkám, KDevelop 4 můžeš použít i jako editor pro C, na tom obrázku je starší verze KDevelopu.
Jinak těch editorů je hodně, Netbeans, Eclipse,Code::blocks, pro zkušenější Vi(m) nebo Emacs atd. víc viz. http://www.abclinuxu.cz/software/programovani/ide.

Ebola

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Března 2011, 10:26:02 »
Chvilku jsem se v tom seznamu IDE vrtal a něco zkoušel nainstalovat, ale byla to bída...

Nakonec jsem to vyřešil tak že to píšu v geditu a kompiluju přes termínál cc a nebo g++

Vyřešeno, díky  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.