Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: samba: nutný restart, pomalé sdílení  (Přečteno 2350 krát)

matezz

• Aktivní člen
  • *
samba: nutný restart, pomalé sdílení
« kdy: 03 Listopadu 2006, 18:46:56 »
Máme doma v síti 1x kubuntu, 1x Xp, 1xprofessional a 1x ubuntu. Sdílení mezi všemi pc je ok, akorát na mém ubuntu musím restartovat sambu, aby byl počítač "vidět".

Další problém je, že kopírování souborů ať už z win či kubuntu jde maximální rychlostí cca 800kB/s, před instalací samby na ubuntu, kdy jsem z něj pasivně "viděl" jak win, tak kubuntu, kopírování běhalo okolo 5-6MB/s.
Nevíte, jak to spravit? Mám pocit, že jsem ten problém s pomalou sambou, dokonce s podobnými rychlostmi, na fóru viděl, ale nemůžu to zaboha najít...
FS amilo V3405 T5500

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2006, 19:19:53 »
Pres snahu problem napravit jsem dosahl opacneho vysledku: po startu pocitace neni mozne se pripojit k domaci siti, po restartu samby zacnou byt po case videt slozky sdilene mnou a po dalsim case kubuntu pocitac v siti, nelze se na nej vsak dostat. Za dalsich asi pet minut je videt win xp pocitac, ale take se na nej nelze dostat.
Zkousel jsem preinstalovat sambu, nepomohlo. Zkousel jsem se dostat na pocitace pres gnome commander i pres midnight commander - stejny problem. Nastaveni je ok, jeste pred 14 dny vse chodilo, jak ma.

Rychlost kopirovani je lepsi s pouzitim jine sitovky.

Netusite nekdo, co muze byt spatne? Dekuju.
FS amilo V3405 T5500

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #2 kdy: 19 Prosince 2006, 11:54:10 »
Citace: matezz
Máme doma v síti 1x kubuntu, 1x Xp, 1xprofessional a 1x ubuntu. Sdílení mezi všemi pc je ok, akorát na mém ubuntu musím restartovat sambu, aby byl počítač "vidět".

Další problém je, že kopírování souborů ať už z win či kubuntu jde maximální rychlostí cca 800kB/s, před instalací samby na ubuntu, kdy jsem z něj pasivně "viděl" jak win, tak kubuntu, kopírování běhalo okolo 5-6MB/s.
Nevíte, jak to spravit? Mám pocit, že jsem ten problém s pomalou sambou, dokonce s podobnými rychlostmi, na fóru viděl, ale nemůžu to zaboha najít...
Restartovat sambu musím také vždy po najetí systému, stačí dát příkaz restartu do inicializace.
http://ubuntu.wordpress.com/2005/09/07/adding-a-startup-script-to-be-run-at-bootup/
http://ubuntu.wordpress.com/2005/09/09/removing-or-editing-a-startup-script/

Také mám pomalou sambu když kopíruji ze sítě. Začne soubor kopírovat 1,5Mb/s a pak přenos lineárně klesá a za 8sekund jsem už na 150kb/s. Děje se to při zápisu na disky s ntfs a fat32.
Zkoušel jsem kopírovat na ext3 a to jede 3-5Mb/s jinak ve win se kopíruje ten samý soubor 10mb/s.
Našel jsem na webu vlákno ale to nepomohlo.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=87138
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.