Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ze dvou PC jeden  (Přečteno 6739 krát)

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: ze dvou PC jeden
« Odpověď #25 kdy: 24 Března 2011, 15:07:59 »
Ještě mám další dotázek :-)

proč mi nejede ten počítač se 4 ramkama (ddr2 každá má 512bm PC2-5300)
Ty první dvě jsou zmíněné níže, druhé dvě jsou Geil (ddr2-667 cl=5-5-5-15)
a jede mi to jen s jednou tou Geil  (+2 ty dvě původní) ??? přičemž deska má daleko větší kapacitu. Tak ted nevím jestli ta jedna geil tam má vůbec smysl.

dííky  :-[

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: ze dvou PC jeden
« Odpověď #26 kdy: 24 Března 2011, 17:10:28 »
SATA je. SATA II a SATA III sú iba rýchlejšie. Taký marketingový ťah. Ludia to v podstate ani nepotrebujú. Aj keď práve väčšinou je disk práve tam brzda rýchlosti. Možno je poškodená? Neviem. Skús urobiť memtest. Tá integrovaná je aká? A tá čo si tam pridala? A na tom má bežať linux?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: ze dvou PC jeden
« Odpověď #27 kdy: 24 Března 2011, 18:50:05 »
uj, integrovaná? myslíš ramka? integrovaná není žádná ne? všechny jdou vyndat  ;D (asi mluvíš o grafice, že?)

Udělám memtest z cdlive? Ramky by měly být všechny 4 OK.. :-( Napadlo mě jestli není problém někde v těch frenvencích či hercích (úplná neznámá pro mě  :-[ )

PC se na všech 4 "nezapne" zapne, ale ani úvodní obrazovka se neukáže. Tak jsem jednu vyndala a běží to.. i jsem se je snažila dát do správného pořadí jak píšou v návodu  ::)

jinak na tom poběží winy... jsou tam licencované...žádná černota, tak si myslím, že tam i zůstanou  :P já bych tam dala ubuntu hned  ;D v těch winech se mi nechytl ani wifi adaptér  >:(

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: ze dvou PC jeden
« Odpověď #28 kdy: 25 Března 2011, 20:53:15 »
Mal som na mysli grafiku. Aby si dnu nedávala horšie ako je na doske.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: ze dvou PC jeden
« Odpověď #29 kdy: 26 Března 2011, 08:06:56 »
no ta na desce nemá vstup DVI...tak by neměla být horší....  ::)
mimochodem, jak to tedy poznám  ;D

jAster_BA

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: ze dvou PC jeden
« Odpověď #30 kdy: 26 Března 2011, 09:46:57 »
Spoznáš podla výpisu nejakej aplíkácie. Vo win stačí kliknúť pravou na tento počítač a dať vlastnosti a tam je niekde HW, poprípade aplikácia typu everest alebo AIDA. A potom si už vyhladáš dačo o tom.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.