Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HDMI vystup a ATi [vyřešeno]  (Přečteno 3309 krát)

xpe_1

• Návštěvník
HDMI vystup a ATi [vyřešeno]
« kdy: 19 Března 2011, 14:54:51 »
Zdravim, chtel bych pozadat o pomoc s podporou HDMI v Ubuntu. Hledal jsem na foru, ale tady se resi jen s nVidia grafikama, ja mam ATi (Radeon HD 4250). Mam normalne notebook s HDMI vystupem a kdyz pripojim pres kabel k televizi, nic se nestane. V Catalyst control centeru nejde zapnout  vice pracovnich ploch, protoze to najde jen displej notebooku. Hned po instalaci Ubuntu to fungovalo, ale to bylo bez ovladacu grafiky. Potom si Ubuntu stahlo uzavreny graficky ovladac a od te doby mi to nevim proc nejde (ale zacla fungovat perfektne vsechna akcelerace grafiky (hry, efekty.. )). Jde to nejak zprovoznit? Jeste dodam, ze ve Win7 mi pres HDMI funguje zvuk i obraz, tak nastavenim televize nebo pripojenim/kabelem to neni. Dekuju za pomoc.
« Poslední změna: 21 Března 2011, 09:56:49 od Evžen Šubrt »

Rybajz

• Návštěvník
    • Tvorba webových stránek
Re: HDMI vystup a ATi
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2011, 16:50:37 »
Zdravím, mám ATI 5470 a HDMI mi funguje. Nastavil jsem v ATI Catalist Control Centru (správce) více zobrazovacích zařízení - Plocha s jedním zobr. zařízením a výstup z NTB se mi dostal na 24" monitor. Zvuk musím přepínat ručně. Automaticky mi to, tak jako ve Win7, nejde.
Sony VAIO, Intel i3 330, 4GB DDR3, 320GB, ATI Radeon HD5470, OS: W7-64bit + Ubuntu 12.04 - 64bit

xpe_1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2011, 18:21:33 »
SKvele, diky moc za pomoc, vubec jsem si toho predtim nevsiml, nevim jak je to mozne :D Uz to funguje skvele, stacilo tam jen povolit vice zobr. zarizeni.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2011, 18:37:00 »
Ještě pokud možno přidej označení vyřešeno do hranatých závorek.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.