Tak jsem nakoukl jak to mají oM a FCM s datumem vydání. Udělal sem "kalendář" vydání pro březen, červená je pro oM a modrá pro FCM.
Na webu oM píšou že 10. den v měsíci mají deadline (datum odevzdání materiálů), poté asi 14 dní trvá než se udělá sazba, editace atd a až poté časopis vydají.
U FCM je to přibližně následnovně, okolo 6. je deadline a okolo 25. časopis vychází.
To znamená, že od vydání FCM a deadline u oM je to cca 14 dní, což se mi zdá pro překlad článků málo při uvážení časového vytížení ubunťáků
takže mě napadlo to, že by se mohli překládat články né z aktuálního měsíce (tedy FCM vyjde 25.3., přeloží se vybranéTak jsem nakoukl jak to mají oM a FCM s datumem vydání. Udělal sem "kalendář" vydání pro březen, červená je pro oM a modrá pro FCM.
Na webu oM píšou že 10. den v měsíci mají deadline (datum odevzdání materiálů), poté asi 14 dní trvá než se udělá sazba, editace atd a až poté časopis vydají.
U FCM je to přibližně následnovně, okolo 6. je deadline a okolo 25. časopis vychází.
To znamená, že od vydání FCM a deadline u oM je to cca 14 dní, což se mi zdá pro překlad článků málo při uvážení časového vytížení ubunťáků
takže mě napadlo to, že by se mohli překládat články né z aktuálního měsíce (tedy FCM vyjde 25.3., přeloží se vybrané články a do 10.4. se vše odevzdá oM), ale z minulého měsíce (tedy v našem případě únorové číslo) a tím pádem máme čas měsíc na výběr článků, přeložení, nějakou lehčí korekturu a odevzdání (příklad: FCM vydalo číslo 25.2., vyberou se články, přeloží a odešlou se do 10.4.).
Pokud je to nesrozumitelné tak se předem omlouvám
články a do 10.4. se vše odevzdá oM), ale z minulého měsíce (tedy v našem případě únorové číslo) a tím pádem máme čas měsíc na výběr článků, přeložení, nějakou lehčí korekturu a odevzdání (příklad: FCM vydalo číslo 25.2., vyberou se články, přeloží a odešlou se do 10.4.).
Pokud je to nesrozumitelné tak se předem omlouvám
[attachment deleted by admin]